500 mennesker fik forbøn på alternativmesse

Ole Skjerbæk og team bad for over 500 gæster på messen.
Ole Skjerbæk og team bad for over 500 gæster på messen.

Areopagos’ kristne stand oplevede stor interesse fra åndeligt nysgerrige mennesker på årets største alternativmesse.

Tekst og foto:
Merete Riis Jensen

I forrige weekend valfartede åndeligt nysgerrige mennesker til Østerbrohuset i København, hvor årets største alternativmesse, Mystikkens Univers, fandt sted.

I løbet af weekenden havde messen cirka 6.000 besøgende, som blandt andet kom for at prøve håndlæsning, få healing, få lagt horoskoper og høre foredrag.
Men også Areopagos’ store kristne stand var meget velbesøgt på messen. Faktisk fik over 500 messegæster forbøn og/eller en længere samtale med en af de frivillige på standen.
– Der var også flere af de andre udstillere, som var til forbøn, og flere af dem fortalte om, at tidligere forbøn havde hjulpet dem i deres liv. De fortalte også, at de ofte henviste messegæster til vores stand for at få forbøn, selvom de ikke selv har nogen relation til kristendom. Det er meget positivt og bekræftende at opleve den slags, fortæller Ole Skjerbæk Madsen, som er missionspræst i Areopagos og deltog på hele messen.

Berntsen og foredrag

Udover forbøn og samtaler var der på Areopagos’ stand også mulighed for at få en gratis kop kaffe, se på bibler hos Bibelselskabet, skrive en bøn og hænge den op på et kors, møde en pilgrim – og få aktiv lytning hos Den Lyttende Kirke. Og lørdag var Hans Berntsen også på besøg og bad for gæsterne.
Samtidig blev der holdt flere foredrag og workshops, hvor der blandt andet var fuldt hus til Ole Skjerbæk Madsens foredrag om ”Christfulness som motiv i Kabbalah og tarot”.
– Det var dejligt, at der var så mange med til foredraget. Ved tidligere messer har jeg ’bare’ talt om Christfulness, men denne gang tror jeg, at det tiltrak endnu flere mennesker, fordi titlen relaterede til de praksisser, der er på messen. Så selvom det kristne indhold i foredraget ikke var mindre, var der flere, der umiddelbart var interesserede, fordi titlen var en anden, vurderer Ole Skjerbæk Madsen.

”Her er godt at være!”

Der var over 70 medhjælpere på Areopagos-standen, hvoraf en meget stor del var frivillige fra I Mesterens Lys, hvis primære formål netop er at bygge bro mellem nyåndeligheden og kristendommen.
Inga Provstgaard Mogensen var medhjælper på standen for tredje år i træk. Hun fortæller, at hun søndag morgen havde en oplevelse, som for hende fortæller meget om, hvorfor det er vigtigt, at der er en kristen stand på messen.
– Det var lige inden, messen åbnede, og vi havde lige bedt sammen på standen og var blevet indviet til dagen. Straks derefter kom en mand ind på vores stand og sagde: ’Der er en kæmpestor boble af varme her på standen. Her er rigtig godt at være!’ Han trak vejret dybt og sagde: ’Hvor er her fantastisk!’, fortæller Inga Provstgaard Mogensen.
– Jeg snakkede lidt med ham og fortalte, at vi jo er en kristen stand, og at vi beder om, at messegæsterne må møde Guds kærlighed i Jesus Kristus. Han sagde, at han godt havde set, at vi stod og bad sammen, hvorefter han igen trak vejret dybt og sagde: ’Her er virkelig godt at være!’ Og så gik han tilbage til sin egen stand, fortæller hun.
– Og det er jo netop derfor, vi er med på alternativmesserne. Mennesker skal opleve, at det simpelthen er noget andet, de får hos os, end de får på de andre stande. Mennesker er så søgende, og vi vil så gerne give dem Guds kærlighed. Det kan vi gøre på Mystikkens Univers.