Ægtepar vil adoptere abort-truede babyer

Billedet af ægteparret Nicole og Kevin Cook udenfor den lokale abortklinik har fået stor opmærksomhed. Det siges at have fået flere kvinder til at vælge bort-adoption frem for abort.
Billedet af ægteparret Nicole og Kevin Cook udenfor den lokale abortklinik har fået stor opmærksomhed. Det siges at have fået flere kvinder til at vælge bort-adoption frem for abort.

Et ufrivilligt barnløst par i USA håber at blive forældre ved at redde børn fra at blive aborteret.

Af Bjarte Østebø, KPK

Historien om Kevin og Nicole Cook breder sig netop nu på de sociale medier. Et billede af ægteparret udenfor den lokale abortklinik er blevet delt i titusindvis og har i skrivende stund fået næsten 30.000 likes. De seneste dage har også flere medier skrevet om sagen.

Kevin Cook forklarer på sin blog:

”Efter måneder med bøn og overvejelser har Nicole og jeg bestemt os for at gøre alvor af det. Denne uge er vi begyndt at sætte os ind i processen med adoption. Vi foretog nogle undersøgelser og tog kontakt med flere adoptionskontorer. Selv om det kan blive vanskeligt, håber vi på muligheden for at adoptere en baby, som ellers ville være aborteret.”
Samme dag stillede ægteparret sig op foran abortklinikken med plakater. De mødte hån og blev for det meste negligeret. Men parret gav ikke op. I stedet lagde de billedet ud på facebook, og nu får de massiv opmærksomhed.

Oprørt over abort-film

Historien begyndte i juli, da Kevin så film optaget med skjult kamera fra en af abortklinikkerne under Planned Parenthood. Den omstridte organisation driver helse- og abortklinikker over hele USA.
Samme aften skrev Kevin et indlæg på sin blog.
”I næsten to år har jeg bedt, håbet, ventet og råbt til Gud om et barn. At være ufrivilligt barnløs er noget af det mest stressende og hjerteskærende, jeg har oplevet hidtil i mit 30 år korte liv. Nicole og jeg oplevede en spontanabort for omtrent halvandet år siden, og vi har desperat prøvet at blive gravide igen, men foreløbig uden held.”
Han fortalte, at de grusomme filmoptagelser, som viser, hvordan klinikkerne tjener penge på at sælge organer fra fostre, gjorde stærkt indtryk på ham. I en af optagelserne laver en af de ansatte sjov, mens hun undersøger resterne af et aborteret foster under jagten på organer.
– Det gør ikke bare ondt, mit hjerte blev fuldstændig knust, skrev Cook.

Klar til at tage imod børn

Blogindlægget blev afsluttet med en tydelig opfordring:
”Hvis nogen derude overvejer abort og læser dette, vil jeg gerne have dit barn. Min kone og jeg ta’r gladeligt imod jeres babyer. Jeg er helt seriøs. Hvis du er gravid og ikke vil ha’ dit barn, så vil vi ha’ det. Det er ikke et foster. Det er en velsignelse. Livet betyder noget.”
Nu, tre måneder senere, er de klar til at gøre alvor af det. I et nyere indlæg skriver ægteparret, at de fortsat venter på den rette mulighed for at lade Gud bruge dem til at redde et barn, som ellers ville blive aborteret, og at de vil kunne tage sig af to, dersom muligheden byder sig.
Kevin og Nicole skriver også, at de har været i kontakt med mange kvinder, som overvejede abort, men som ombestemte sig efter at have set ægteparrets indlæg. Flere skal også have udtrykt, at de hellere ville lade ægteparret adoptere det barn, de venter.

Håber adoptivbureauer overstrømmes med nye liv

Eftersom ægteparret ikke har lov til at være mellemled mellem en biologisk mor og mulige adoptivforældre, har de henvist flere par til adoptionsbureauer.
”Det er vor bøn, at adoptionsbureauer over hele landet må blive oversvømmet med vordende mødre, som har set vort budskab og derfor valgt livet. Dersom vi kan fordoble antallet af mødre, som vælger livet, og knytte disse til adoptionsbureauer, så vil vi redde tusindvis af uskyldige liv og give familier det barn, deres hjerter længes efter. (…) Herre, hør vor bøn! Jesus, lad det ske!», skriver Kevin Cook.