Forstanderpar på IMs bibelskole stopper

s2_profilErik Bach Pedersen og Margit Skov Pedersen fratræder deres stillinger i Børkop næste sommer.

Erik Back Pedersen har meddelt højskolebestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling som forstander for Børkop Højskole, Indre Missions Bibelskole pr. 31. juli 2016. Samtidig fratræder også hustruen Margit som medarbejder på højskolen.

Erik Back Pedersen kom for 3½ år siden til Børkop Højskole fra Frøstruphave Efterskole, hvor han sammen Margit Skov Pedersen i en række år var en meget værdsat forstander.

Vendte tilbagegang

– Det er lykkedes for Erik at genskabe stor stabilitet og energi på højskolen og god og positiv opmærksomhed fra baglandet. Bibelskolen har igen god søgning af unge, der ønsker at bruge 5 eller 10 måneder på bibel-skole, fortæller højskolens bestyrelsesformand Per Søgaard.
Han forklarer, at fremgangen i elevtal blandt andet skyldes, at Erik i samarbejde med medarbejdere og bestyrelse fik etableret den nye ’Adventure linje’. Sammen med skolens øvrige linjer er det med til at profilere Børkop Højskole som hele Indre Missions Bibelskole.
Det er også lykkedes for Erik at skabe meget flotte økonomiske resultater. Flere års underskud er blevet vendt til overskud, oplyser formanden.

25 år med lederjobs

– Vi er dybt taknemmelige for Eriks store indsats og at han sammen med Margit sagde ”ja” til opgaven og kaldet som højskoleforstander i en meget, meget vanskelig periode for Børkop Højskole, siger Per Søgaard.
Efter nogle år med små elevhold og nedskæringer og store besparelser er der igen glæde og optimisme på skolen. Der er også mange initiativer til at sikre god udvikling og fremtid for højskolen. Det er derfor med stor beklagelse, at bestyrelsen må tage til efterretning, at Erik ønsker at fratræde.
Erik har i mere end 25 år været ansat i meget krævende lederjobs på efterskoler og her sidst på højskolen. Vi er dybt taknemmelige for, at Erik også gav af sine gode personlige egenskaber og store erfaring til Børkop Højskole nogle år, slutter Per Søgaard.

Margit Skov Pedersen er tidligere musikkonsulent i Indre Mission. Hun er pt fritidsmusikkonsulent i Region Syd.
Skolens bestyrelse skal nu til at søge efter Erik og Margits afløsere, slutter Per Søgaard.