Comeback for Karlsmose i Kristendemokraternes HB

s2_Marianne Karlsmose KDDen tidligere partiformand Marianne Karlsmose gjorde comeback ved Kristendemokraternes landsmøde i Middelfart. Den nu 42-årige gymnasielærer blev efter 10 års pause igen valgt ind i partiets hovedbestyrelse som en klar nummer 1.

Marianne Karlsmose afløste i 2002 Jann Sjursen som formand. Hun var dengang kun 29 år og gymnasielærer. Marianne Karlsmose ønskede at give partiet en skarpere profil og knytte partiet nærmere til den kristendemokratiske bevægelse. Partiet skiftede derfor også navn fra Kristeligt Folkeparti til Kristendemokraterne i 2003.
Karlsmoses formandsperiode varede kun i tre år. I 2005 trak hun sig på landsmødet i oktober, efter at partiet i februar var røget ud af folketinget. Den 44-årige Bodil Kornbek blev formand, men heller ikke i 2007, 2011 og 2015 opnåede partiet valg.

Tror fortsat på KD

– Efter 10 års pause er jeg klar til at trække i arbejdstøjet igen for Kristendemokraterne. De kristne værdier er under pres – næstekærlighed diskuteres voldsomt, og ægteskabet udhules som en grundlæggende samfundsinstitution, siger Karlsmose.
– Der er hårdt brug for et parti, der tør råbe op og slås for religionsfrihed, men ikke religionslighed – vi skal holde fast i, at kristendommen skal have en særstilling i vores samfund, siger Karlsmose.
Marianne Karlsmose tror på muligheden for at genopbygge Kristendemokraternes gamle bastion i Vestjylland gennem hårdt og målrettet arbejde og ved at fastholde partiets kristne profil.
Hun nævner abort og en lang række etiske områder, hvor KD adskiller sig fra alle de andre partier.
– Der er ingen grund til at bruge tid på et parti, der lyder som alle andre, dertil er livet simpelthen for kort, siger hun.