Julen har englelyd

s3_blayKunstneren Josephine Blay, som har designet Danmissions nye Lucia-engel, siger, at hun er meget glad for at have en skytsengel i sit liv.

I denne juletid ser vi dem overalt – som pynt i stuevinduet og i stormagasinet. Men engle er mere end juleudsmykning. De er sendebud mellem Gud og mennesker, og for nogle er de beskyttere og trøst i sorgens stund.

Kunstneren Josephine Blay er en af dem, som altid har været optaget af engle. Og nu har hun designet Danmissions nye Lucia-engel, som er en del af Årets Lucia Indsamling her i december.

Hvorfor arbejder du som kunstner med netop engle?
”Jeg har tegnet engle, siden jeg var en lille pige. Der er et godt sving i at tegne en englevinge. Når man tegner kruseduller, så er der ofte et mønster i måden, man gør det på, og for mig har det mønster altid været engle-kruseduller. I dag, hvor jeg er kristen, giver englen og dens spirituelle betydning rigtig god mening for mig, og jeg har længe designet skytsengle som vedhæng til halssmykker. Det er min egen lille hjertesag.”

Masser af engle i Bibelen

Engle nævnes omkring 200 gange i Biblen. Og julenat ankommer en hel hærskære til jorden for at lovprise Gud – ellers optræder de oftest alene.
Ordet skytsengel (beskyttelsesengel) optræder ikke i Bibelen, men antydes måske bl.a. i fortællingen om englen, som stopper Abraham, da han vil ofre sin søn Isak.

Tror på skytsengle

Har engle en speciel betydning for dig?
”For rigtig mange mennesker har det stor personlig betydning at have en skytsengel som følgesvend og GPS – selv om det er meget forskelligt, hvad en skytsengel betyder for det enkelte menneske.
Skytsenglen holder mig åndsrustet i tro og håb og kærlighed.
Jeg føler mig tryg og godt tilpas ved at have en skytsengel i mit liv. Det betyder meget for mig at føle mig værnet om og at værne om andre. Jeg er også mor, så det er jo ret så væsentligt,” siger Josephine Blay.

Rørt af Lucia-indsamling

Hvilke tanker har du gjort dig omkring Danmissions engel?
”Mit hjerte blev rørt af tanken bag Årets Lucia Indsamling, som støtter børn ude i verden.
Jeg fik virkelig lyst til at lave Danmissions engel og være med til at tænde et lys for verdens børn. Det er en af de her hjertesager, som jeg gerne vil være en del af.
Jeg har især arbejdet med lyset omkring englen. Jeg plejer at sætte en lille blinkesten i hjertet på mine engle, men lige præcis på Lucia-englene giver det god mening, at lyset er hjertet og centreret i englens kjole,” fortæller Josephine Blay.

Danmission engle 2015
Danmission engle 2015
Råhed og ædelmetal

Lucia-englen er støbt i sterling sølv. Nederst i kjolen er der sat tre små kunstige brillanter, som symboliserer tro, håb og kærlighed.
”Den flåede overflade skal symbolisere livet på godt og ondt. Råhed sammen med sølv eller forgyldt ædelmetal er meget symbolsk. Jeg vil ikke diktere hele symbolikken, men mere lade det være op til den enkelte at mærke efter.”
Hvad håber du på, at folk tager med sig, når de køber englen?
”Jeg håber, de synes, englen er smuk. Og jeg håber, de føler, de har gjort noget smukt ved at være med til at gøre en forskel for verdens børn. Derudover håber jeg selvfølgelig, at Lucia-englen gør en personlig forskel for den enkelte i tro, håb og kærlighed. Og hvis man forærer den væk – så i næstekærlighed.
Den nye Lucia-engel kan købes på Danmissions hjemmeside.
Mere om Josephine Blay på www.josephineblay.com
TLI


Artiklen fortsætter efter annoncen: