Hvad betyder julen for dig?

Udfordringen har spurgt nogle unge fra Haderslev, hvad julen betyder for dem.

s30_mariaMaria Strøm
– Jeg er i øjeblikket i gang med mit andet sabbatår efter gymnasiet, og det bruger jeg på at være vikar på Haderslev Kristne Friskole. Jeg er i gang med at søge visum til Israel, så jeg kan blive kirkevolontør i Tel Aviv.
I juletiden får jeg på en særlig måde lov til at genopleve glæden over, at Jesus blev menneske for vores skyld og brød med dødens magt.
”Jeg er verdens lys. Den, der følger mig skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys” (Joh. 8,12). Sådan siger Jesus, og det er det, der gør julen til en helt speciel fejring for mig.
Midt i alle de skønne traditioner og særlige ting, vi fylder juletiden med, har vi vores centrum: at Gud har tændt et lys for os mennesker. Det giver mig frimodighed til også at glæde mig, når julelysene er brændt ned og de sidste gaver pakket op.

 

 

 

s30_Kristoffer HørningKristoffer Hørning
– Julen er en super hyggelig tid. Vi mindes, at Jesus blev født. Og så er der alt samværet med familien. Det er også hyggeligt med gaverne.
Julen er simpelthen et lys midt i mørket.
Jeg bor i Haderslev, men jeg arbejder pt på Sjælland. Jeg er i lære som tømrer. Det er en mesterlære, som jeg begyndte på for halvandet år siden. Jeg bliver færdig til marts 2018.
Undervejs skal jeg så på skolebænken i Aabenraa i alt seks gange á seks uger.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

s30_CelineCeline Gregersen
– Som efternøleren i en flok på fire søskende betyder julen særlig meget for mig, da det er i denne tid, at hele familien samles. Det er en glædens tid, hvor der ikke bliver sparet på kram og kærlighed. Det er en tid, hvor jeg vælger at lægge al hverdagens travlhed til side og nyde tiden sammen med familien.
For mig har det at give og modtage gaver også en hel særlig betydning. Da det minder mig om, at det var ved denne tid, at alle mennesker blev givet den største gave nogensinde, at Jesus, verdens frelser blev født. Samtidig har det også en stor betydning at modtage gaver. Da vi har et valg om at modtage den store gave, vi blev givet, da Jesus gav sit liv for vores skyld.
Jeg tænker, ikke mindst i denne tid vi er i nu, at det er vigtigt, at vi vender vores opmærksomhed fra os selv og prøver at række ud til dem omkring os. Det er mit største ønske for denne jul.
Celine går på H.F. i Haderselv.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

s30_Simon MbSimon Marquardt
– Julen betyder utrolig meget for mig, fordi jeg i fællesskab med folk, jeg elsker, fejrer Kristi fødsel.
Tro mig, når jeg siger, at jeg er glad for gaver, det er bare ikke dét, der er vigtigt. For mig er det vigtige i denne tid fejringen og fællesskabet.
Gaver og god mad er dog en lækker bonus.
Simon går i 3. g på Haderslev Katedralskole.