Kristen præst fri efter tre år i iransk fængsel

Den iransk-fødte amerikanske statsborger, pastor Saeed Abedini, er nu frigivet efter tre års fangenskab i Iran. Mange kristne og politikere verden over har kæmpet for hans frigivelse med kampagnen ”Save Saeed”, forbønsaktioner og appel til bl.a. Barack Obama.  Plakaten er udgivet af American Center for Law and Justice.
Den iransk-fødte amerikanske statsborger, pastor Saeed Abedini, er nu frigivet efter tre års fangenskab i Iran. Mange kristne og politikere verden over har kæmpet for hans frigivelse med kampagnen ”Save Saeed”, forbønsaktioner og appel til bl.a. Barack Obama.
Plakaten er udgivet af American Center for Law and Justice.

Saeed Abedini blev sammen med tre andre amerikanske statsborgere løsladt i en fangeudveksling med syv iranske fanger.

Sidste lørdag kom nyheden om den iransk-amerikanske præst Saeed Abedinis frigivelse.

I Californien kunne pastor Greg Laurie, som har ledet forbønskampagner for den fængslede præst, fortælle sin menighed den gode nyhed.
– Kristne i hele verden har bedt trofast for løsladelsen af pastor Saeed Abedini. Det skete ikke så hurtigt, som vi havde håbet, men det skete i Guds perfekte timing. Nu må vi fortsætte med at bede for Saeed, hans hustru Nagmeh og deres børn og for resten af familien, når de endelig skal forenes igen, sagde Greg Laurie i et interview med Christian Post.

Fire amerikanske fanger for syv iranere

I alt fire amerikanere og syv iranere blev løsladt i en fangeudsveksling. De øvrige amerikanere var Washington Posts reporter Jason Razaian, Amir Hekmati fra U.S. Marine og Nosratollah Khosravi-Roodsari.
Ifølge Det hvide Hus blev også en studerende, Matthew Trevithick, frigivet. Han var dog ikke en del af fangeudvekslingen.
Samtidig løslod USA syv iranske mænd.

Hele verden bad for Saeed

Saeed Abedini blev fængslet under et ophold i Iran, hvor han var i færd med at bygge et børnehjem. Som konvertit fra islam fik Saeed Abedini en dom på otte års fængsel. I fængslet blev han udsat for tortur fra både medfanger og vagter uden mulighed for at få lægehjælp.
Hustruen Nagmeh Abedini holdt mange kampagner for at få manden frigivet. Hun opfordrede blandt andet kristne over hele verden til at bede for mandens frigivelse den 26. september 2015, hvilket var treårsdagen for Saeeds fængsling i Iran.
Blandt andet evangelisten Franklin Graham har deltaget i forbønnen og opfordret andre til at gøre det samme. Han skrev på Facebook før treårsdagen:
”… Mennesker over hele verden vil bede for hans frigivelse og for den forfulgte kirke. Bed om, at Saeed og de andre tre amerikanere i Iran snart vil blive løsladt – og del dette med andre, som vil bede.”
Ifølge Billygraham.org blev der sidste år holdt forbøn for Abedini i 33 lande. I løbet af 2015 blev der registreret 500 bønne-events for ham, blandt andet i alle 50 amerikanske delstater.

Atomaftalen med Iran

Fangeudvekslingen fandt sted før implementeringen af atom-aftalen mellem Iran og seks af verdens førende lande.
Greg Laurie oplyste, at Nagmeh Abedini, de to børn samt Saeeds søster og forældrene har oplevet en følelsesmæssig rutchebanetur siden nyheden om hans frigivelse. Nagmeh har også skullet vente på besked fra Statsdepartementet om hvor og hvornår, hun kunne møde sin mand igen.
– Nagmeh har citeret fra Salme 30:12-13: ”Da vendte du min sorg til glæde, tog min sørgedragt og klædte mig i festtøj.
Nu kan jeg synge af glæde, fra nu af vil jeg altid takke dig.”, fortæller Greg Laurie.
Han har ligesom mange andre amerikanere blandede følelser ved tanken om, at ”iranske kriminelle er blevet løsladt for at få amerikanske gidsler frigivet”
– Det får mig ikke til at føle nogen taknemlighed overfor Iran. De skulle ikke have fængslet Saeed til at begynde med, så løsladelsen var det mindste, de kunne gøre, siger Laurie. Alligevel fastholder han, at Gud har alt under kontrol. Han minder om befrielsen af Simon Peter i Apostlenes Gerninger 12 – efter menighedens forbøn.
– Det er stort set det samme, som er sket for pastor Saeed. Gud har svaret på vores bøn. Gud kan få selv ugudelige mennesker til at handle efter sin vilje, understreger Laurie med henvisning til Ordsprogene 21:1 og Romerbrevet 8:28.

Frihed til at forkynde

Samtidig minder Greg Laurie om de mange andre kristne, som lider på grund af deres tro.
– Der er andre kristne brødre og søstre, som lider under forfølgelse fra fjendtlige nationer, fordi de har vovet at tale om deres tro, ligesom pastor Saeed gjorde det. Derfor må vi bede om, at vi aldrig mister den frihed, vi har i USA til åbent at forkynde evangeliet om Jesus Kristus.
Det er derfor, vi har booket et af de største stadions i USA, AT&T, for at forkynde evangeliet den 6. marts til Harvest America.
Jeg vil opfordre kristne til at huske os i bøn, så mange må komme til tro på Jesus Kristus, slutter Greg Laurie.