Obama brugte veto-ret for at sikre statsstøtte til abortklinikker

Præsident Obama nedlagde den 8. januar veto i kongressen mod et lovforslag, der gik imod hans sundhedsreform og samtidig skulle begrænse støtten til Planned Parenthood klinikkerne.
Obamas sundhedspakke (Obamacare) har været stærkt kritiseret, fordi den giver adgang til provokeret abort for skatteydernes penge. Samtidig har selv religiøse organisationer oplevet krav om at stille prævention og ”fortrydelsespiller” til rådighed for deres ansatte.
I løbet af 2015 har flere videoer optaget med skjult kamera afsløret, hvordan Planned Parenthood klinikkerne har tjent penge på salg af aborterede fostre. Efterfølgende har mange, især Republikanere, krævet statsstøtten til klinikkerne fjernet.
Men det sker ikke pga. præsidentens veto, som han begrunder med hensynet til middelklassens helbred og økonomi. Republikanerne vil dog fortsætte kampen til fordel for lovforslaget.