“At gøre eller ikke gøre”

Af Bo Henriksen, Initiativtager til Gadekirke København.
Af Bo Henriksen,
Initiativtager til Gadekirke København.

Hvad betyder ordet ”gøre” for kristne?
I den senere tid er flere og flere kristne begyndt at forholde sig til ordet “gøre”. Når vi har sagt ja til Jesus er vi vel i vores gode ret til at hvile, soake, meditere, læse, studere og analysere?
Selvfølgelig er vi det! Men er det nok? Vi bestemmer selv og har fået den frie vilje. Bortser fra missionsbefalingen, naturligvis! Er det Guds vilje, at vi ”kun” fylder os med lærdom?

Nej, han ønsker, at vi skal handle på hans ord – action! Det kan næppe komme som et stort chok for nogen.
Hvis Bibelen bare er en teoribog – ligesom når vi f.eks. tager kørekort – lærer vi ikke at køre bil. Vi må ud på vejene og gøre vores erfaringer sammen med en kørelærer.
På samme måde kan vi gå ud og stille os til rådighed for Helligånden. Der kommer vi til at se, at: ”Herren virkede med og stadfæstede ordet ved de tegn, som fulgte med.” Mark.16:20.
Det er forskellen på os og vores naboer, og det er dét Danmark har brug for at se!
Jesus lod sit lys skinne i mørket. Forestil dig, at vi blev trænet til at gå med kraft og frimodighed ude i vores samfund. Det ville gøre en forskel på fortabelse eller frelse af mennesker.
I verdensdommen (Matt.25) siger Jesus bl.a.: ”For jeg var sulten og i gav (gjorde) mig noget at spise…. Det var de gode. ”For jeg var sulten og I gav mig ikke (gjorde ikke) noget at spise. Det var de onde.
For 35 år siden blev jeg tilbudt ”mad” af et par unge kristne, der ville fortælle om evangeliet. Jeg var ikke interesseret dengang, men afvisningen af dem glemte jeg aldrig. 20 år senere tog jeg imod Jesus – taknemlig over at de unge mennesker handlede i overensstemmelse med den gyldne regel (Matt. 7:12): ”Derfor: Alt, hvad I vil, at mennesker skal ”gøre” mod jer, det skal I også ”gøre” mod dem.”
I dag er jeg selv én af de mange gadedisciple i Danmark, der introducerer Jesus for almindelige mennesker på gaden. Her fortæller vi vores vidnesbyrd, tilbyder personlig forbøn og ser flere og flere helbredelser i Jesu navn.