Nærværende live-musik

s22_mcmillanJohn Mark McMillan brænder igennem musikalsk og menneskeligt på live-albummet ’Live At the Knight’, hvor han leverer tyve alsidige numre og fire videoer.

McMillans stærke og dybe vokal er noget af det, som bærer dette album, og som også skiller McMillan lidt ud fra andre sangere. Trods gæsteoptrædener fra prominente lovsangere som Kim Walker-Smith og Bryan Torwalt, så er det som sådan ikke et typisk lovsangsalbum, hvad stilen angår. Stilen er en blanding af lovsang og Americana rock.
Tekstmæssigt er der dog ikke andet end kristne budskaber, som der også var på hans seneste studioalbum fra 2014, ’Borderland’. Men dette er McMillans første live-album, og det slipper han rigtig godt fra. Man fornemmer stemningen og nerven fra publikum. Ikke mindst på det fantastisk energiske nummer ’Borderland’, som glider over i den første såkaldte ”Dialogue” ud af tre. Her kommer man ind på personen McMillan, som med humor og nærvær fortæller om livet og om Jesus.
Når jeg hører det ene nummer efter det andet, så føler jeg, at jeg til sidst næsten kender John Mark McMillan. Han virker ægte, og jeg kan forholde mig til ham på en måde, som kun et live-album kan gøre det. Albummet blev i øvrigt optaget sidste maj i Charlotte, North Carolina på The Knight Theater – deraf titlen på albummet.

Rent musikalsk er det ikke, fordi alt er helt fantastisk. Det svinger en smule i kvaliteten, synes jeg. Men de (få) svage punkter bliver opvejet godt af den stærke live-optræden. McMillan synger om livet, og han virker som en mand, der lever, hvad han synger. Ikke mindst i anden del af det følsomme nummer ’Counting On’, hvor hans stemme knækker. ’Live At the Knight’ er et rigtig fint live-album, som fortjener opmærksomhed.
Henrik Engedal