Ny app sat ind i kampen for parforholdet

Den nære relation og Guds betingelsesløse kærlighed til mennesker er værd at fremme, mener Martin Backs. Foto: Jesper Rais
Den nære relation og Guds betingelsesløse kærlighed til mennesker er værd at fremme, mener Martin Backs. Foto: Jesper Rais

Små beskeder og hjerter til partneren er et par af funktionaliteterne i app’en YouTwo.

Et nyt tilbud til par føjer sig ind i rækken af prepkurser og samtaler hos parterapeuter. Det er en app til smartphonen, hvor der kan gives hjerter for forskellige ting, man gør for hinanden og sendes beskeder, som kun partneren får at se.

Bag app’en står Martin Backs fra Hvide Sande. En familiefar, der på syvende år er gift med Kristine, og sammen har de tre børn.
Inspirationen til at gøre noget for at hjælpe par med at kæmpe for forholdet kom, da han en dag stod i køkkenet i hjemmet i Hvide Sande.
– Jeg står ude i køkkenet og tager opvasken for tredje gang. Min kone er inde i stuen. Imens jeg vasker op, tænker jeg, at hvis bare jeg vidste, at hun satte pris på det, så ville det motivere mig mere, siger Martin Backs.

Virkeliggør idé

Episoden fandt sted for to et halvt år siden, og i marts sidste år tog tankerne for alvor form som en idé, der kunne virkeliggøres.
Martin Backs skød selv de nødvendige midler i projektet og hyrede en udvikler til appen. Derudover tog han kontakt til Center for Familieudvikling for at få professionelle øjne på projektet.
– Det var vigtigt for mig, at det ikke kun var noget, der groede i min egen have, siger Martin Backs.

Bidrage til noget positivt

– Forhåbentlig kan den bidrage til, at vi bliver klogere på hinanden. Nogle kritikere har meldt sig, og de mener, at man ikke bare kan putte partneren ned på en telefon. Jeg tror på, at telefonen kan bidrage til noget positivt, siger Martin Backs.
Martin Backs mener, at parforholdet er værd at kæmpe for.
– Jeg tror på, at den nære relation er vigtig. Det handler om betingelsesløs kærlighed. Med min kristne baggrund bliver jeg mødt af denne kærlighed. Jeg bliver mødt trods fejl og mangler. Det ønsker jeg at fremme, siger Martin Backs.

App’en YouTwo kan hentes fra Valentines Dag, 14. februar.
App’en YouTwo kan hentes fra Valentines Dag, 14. februar.
Den nære relation

På hjemmesiden har udviklerne lagt et statement ud, der lyder ”When a relationship is broken don’t throw it out – fix it.” Det er der en særlig grund til.
– Et parforhold er ikke altid lyserødt. Jeg tror på , at vi har godt af at kæmpe for den nære relation, siger Martin Backs.
Gennem den seneste tid har flere medier interesseret sig for og omtalt den nye app.
– Jeg håbede, at medierne også var interesseret i det. Det glæder mig utroligt meget. Det er også grænseoverskridende. Det er stukket helt afsted på det sidste. Flere har lagt vægt på min kristne baggrund, og jeg tror også, det er på grund af, at jeg er kristen, at idéen er begyndt at vokse i mig, siger Martin Backs.
En række par har haft app’en i en 14 dages testperiode i forbindelse med udviklingen.
– En funktionalitet, mange har meldt begejstret tilbage om, er en lille besked, der dukker frem på telefonen, når partneren sender et hjerte eller en besked.
YouTwo-app’en bliver lanceret på Valentins Dag, 14. februar.