Vrede over tiltale mod abortmodstandere i USA

David Daleiden afslørede grufulde forhold på nogle af USAs abortklinikker. Nu er han tiltalt for dokumentfalsk.
David Daleiden afslørede grufulde forhold på nogle af USAs abortklinikker. Nu er han tiltalt for dokumentfalsk.

I stedet for at undersøge Planned Parenthoods lovovertrædelser er der nu rejst tiltale mod de to personer, som har lavet undercover-optagelser på abortklinikkerne.

130.000 personer har nu skrevet under på et brev, som opfordrer en domstol i Texas til at droppe tiltalen mod de to pro-life aktivister bag de hemmelige optagelser om Planned Parenthoods salg af fostervæv.

I sidste måned afgjorde en storjury i Harris County, at en Planned Parenthood-klinik i Houston ikke handlede i modstrid med hverken statens eller de føderale love ved at sælge organer fra aborterede fostre. I stedet rejste juryen tiltale mod de to abortmodstandere fra Center for Medical Progress (CMP) for at have forvansket offentlige dokumenter.
Samtidig blev grundlæggeren af CMP, David Daleiden, tiltalt for at have forsøgt at købe menneskeligt væv.

Underskriftindsamlinger

David Daleiden og hans medarbejder Sandra Merritt risikerer op til 20 års fængsel, hvis de kendes skyldige. Umiddelbart efter tiltalen lød de første protester mod Harris County-juryen med opfordringer til at droppe de ”grundløse anklager”.
En underskriftindsamling gennem pro-life hjemmesiden LifeSiteNews, nåede op på over 27.000 underskrifter i løbet af 15 timer og fik over 110.000 underskrifter på en uge. Samtidig kører en anden underskriftindsamling til fordel for abortmodstanderne på LifeNews on GoPetition.com.
”Jeg er forfærdet over beslutningen om at vende det blinde øje til de klare video-beviser på, at Planned Parenthood ”høster” kropsdele af fuldt udviklede aborterede babyer og sælger dem for profit. Endnu værre er den beslutning at rejse tiltale mod David Daleiden og Sandra Meritt, som på heltemodig vis gennemførte deres undersøgelse mod Planned Parenthood med brug af accepterede metoder i forbindelse med undercover undersøgende journalistik”, hedder det i henvendelsen til domstolen.
I forrige uge meldte Daleiden og Merritt sig selv til myndighederne i Harris County. Ifølge Associated Press har anklagerne tilbudt Sandra Merritt at slippe med en tilsynsordning, men hendes advokater har ikke kommenteret sagen.

Præsidentkandidat Carly Fiorina er rystet over, at tiltalen mod Planned Parenthood nu er blevet erstattet af tiltale mod de to aktivister, som dokumenterede salg af aborterede fostre. Skærmprint: Fox News.
Præsidentkandidat Carly Fiorina er rystet over, at tiltalen mod Planned Parenthood nu er blevet erstattet af tiltale mod de to aktivister, som dokumenterede salg af aborterede fostre.
Skærmprint: Fox News.
Falske anklager

David Daleidens sag skal for retten den 28. marts.
– Vi mener, at tiltalerne er faktuelt og juridisk utilstrækkelige. Som vi siger det i Texas, så er det ”bare hat og intet kvæg”, siger en af Daleidens advokater til reportere i en You Tube video.
Planned Parenthood hævder, at David Daleiden optrådte som en ansat fra firmaet BioMax, der indsamler fostervæv. David Daleiden skal have tilbudt abortklinikken mindst 1.600 dollars for organer fra et foster, men han havde aldrig til hensigt at købe disse organer, understreger hans advokater.
Advokaterne for både Daleiden og Merritt indrømmer, at de to har anvendt falske kørekort i forbindelse med videooptagelserne, men det har ikke været ud fra et ønske om at bedrage Planned Parenthood.

Præsidentkandidat raser

Carly Fiorina er blandt de mange, der er rystede over tiltalen mod de to abortmodstandere.
– Jeg vil ikke give en øre til Planned Parenthood, hvis jeg bliver præsident, udtaler hun.
Nu truer venner af Planned Parenthood med også at rejse tiltale mod Carly Fiorina.