Store kristne musiknavne tog årets grammypriser

Tobymac var blandt vinderne af årets grammypriser. Foto: Steve Taylor.
Tobymac var blandt vinderne af årets grammypriser. Foto: Steve Taylor.

Tobymac og Kirk Franklin var blandt modtagerne af Grammy Awards tidligere på måneden.

Nogle af den kristne musiks største navne vandt Grammy Awards 2016.

Tobymac tog prisen for det bedste kristne album for ”This Is Not A Test”. Blandt de øvrige nominerede i kategorien var Chris Tomlin, Matt Maher, Lauren Daigle og Jason Crabb.
Dette års Grammy var den tredje for den 51-årige musiker. Albummet ”Alive And Transported” fik prisen for det bedste kristne rockalbum i 2009 og ”Eye on It” fik prisen for bedste kristne musikalbum i 2013.
”This Is Not A Test” er det syvende studiealbum fra Tobymac og strøg ind som nummer fire på Billboard 200 kort efter udgivelsen.
TobyMacs sang ”Feel It” blev også nomineret til en Grammy for bedste kristne sang, men det var sangeren Francesca Battistelli, der vandt med sin single ”Holy Spirit”.
Lovsangsleder Israel Houghton føjede sig ind i rækken af grammyvindere med prisen for bedste gospelalbum, ”Alive in Asia”.
Kirk Franklin tog prisen for bedste gospelsang for singlen ”I Wanna Be Happy?” Det var den ottende Grammy Award for Franklin.

Kirk Franklin modtog en grammy for Best Gospel Song.
Kirk Franklin modtog en grammy for Best Gospel Song.
Forsvar i kølvandet

Kirk Franklin måtte i kølvandet på uddelingen ud i et forsvar for sin medvirken på Kanye Wests nye album.
– Kanye er ikke mig. Jeg er ikke ham. Han er min bror, og jeg er stolt af at kende ham, sagde Kirk Franklin til sitet hiphollywood.com.
Franklin fortæller selv, at han i nogle kristne kredse blev kritiseret for at deltage på Wests album ”The Life of Pablo”.
I slutningen af januar skrev Kanye West, at hans nye album var et gospelalbum. Det udsagn blev bekræftet af et foto af Kirk Franklin og Kanye West.
– Inden den første sang var lanceret, blev jeg kritiseret, fordi min bror spurgte mig, om jeg ville tage et billede, skriver Krik Franklin i et længere tweet.
– Er folk ikke gode nok til tilgivelse og til at modtage nåden? Jeg vil ikke vende ryggen til min bror. Jeg vil have kærlighed til ham og bede for ham, uanset hvor langt løbet måtte være.
Jeg undskylder, at han ikke er god nok, kristen nok, eller løber i samme tempo som jer, skrev Kirk Franklin på Twitter.
Grammypriserne blev uddelt ved Grammy Awards 2016 i Stables Center i Los Angeles.

Grammyvindere
Bedste Gospelsang
Wanna Be Happy?
Kirk Franklin

Bedste Gospelalbum
Alive In Asia
Israel & NewBreed

Bedste kristne album
This Is Not A Test
Tobymac