450.000 med i kristne husmenigheder i Iran

Den eksplosive kirkevækst sker til trods for systematisk politisk forfølgelse.

Pastor Massoud Fouroozandeh var eliteelev på en koranskole i Teheran, før han som 15-årig flygtede fra Iran. Han fortæller om flugten, og hvordan han kom til tro på Jesus i bogen Den forbudte frelse - min vej til friheden. I Danmark arbejder han bl.a. blandt iranere.
Pastor Massoud Fouroozandeh var eliteelev på en koranskole i Teheran, før han som 15-årig flygtede fra Iran. Han fortæller om flugten, og hvordan han kom til tro på Jesus i bogen Den forbudte frelse – min vej til friheden. I Danmark arbejder han bl.a. blandt iranere.

Mange tusinder tidligere muslimer mødes i hemmelighed i små husmenigheder i Iran.

Det sker, selv om Irans regering betegner kristendommen som en trussel mod islam og slår hårdt ned på kristne forkyndere.
På Verdensranglisten over de lande, hvor kristne forfølges mest, er Iran på en 9. plads. Alligevel vurderer Åbne Døre, at der er 450.000 kristne i landet. Andre mener, at der snarere er op mod 1 million kristne iranere.

Eksplosiv kirkevækst

I marts 2012 skrev Åbne Døre: ”For ca. 40 år siden boede der omkring 200 kristne med muslimsk baggrund i Iran, men i dag skønnes antallet at være ca. 370.000.
Ved siden af disse nye troende har Iran også en traditionel armensk og assyrisk kirke med ca. 80.000 medlemmer. Disse kirker kan frit afholde møder på deres eget sprog, men det er forbudt for dem at række ud mod de farsi-talende muslimer.”
Nu er tallet vokset yderligere. En af årsagerne er, at iranerne har fået nok af den officielle muslimske religion i Iran. Det viser sig især efter præsidentvalget i 2009.
Iranerne bliver stadig mere skeptiske overfor regeringens påstand om, at kristendommen er en ”vestlig religion” og en del af et vestligt politisk system.
Samtidig er mange iranere meget aktive, når det gælder at dele deres tro med andre – selv om det er forbudt.

Leder-træning i London

Ifølge The Christian Post får mange iranske kristne ledertræning på Pars Theological Centre i London.
Der er nu 200 iranere på dette center. De lærer blandt andet at være ledere i den iranske husmenighedsbevægelse.
– Pars ser det som en stor chance at kunne træne ”agenter”, som kan omforme det iranske samfund fra bund til top. Det sker ved at skabe en græsrodsbevægelse med Jesus-værdier i en iransk stil, forklarer en kilde ved centeret.
Det er ikke noget anti-iransk. Det er en iransk bevægelse. Der er et stort, stort antal muslimer, som vender sig til Kristus, understreger kilden.

Mobile husmenigheder

Hver enkelt husmenighed i Iran består af fire eller fem kristne. De er nødt til at mødes et nyt sted hver gang.
– Hvis de vil synge, må de gøre det meget stille eller helt lade være, forklarer kilden ved Pars Centre.
En teologisk uddannelse ved Pars Centre varer op til tre år. De studerende kan lære om den forfulgte kirke foruden de mere traditionelle teologiske fag som etik, troslære, trosforsvar og sjælesorg.