Movia-busser reklamerer for nationalist-parti

Reklamen er direkte stødende for ikke-etniske danskere, mener Lars Aslan Rasmussen fra Københavns Borgerrepræsentation.
Reklamen er direkte stødende for ikke-etniske danskere, mener Lars Aslan Rasmussen fra Københavns Borgerrepræsentation.

“Dine børn fortjener et dansk Danmark”, står der netop nu på bagenden af fire københavnske Movia-busser.

Reklamen er en opfordring til at hjælpe Danskernes Parti i Folketinget. Men det møder modstand blandt andet fra den socialdemokratiske Lars Aslan Rasmussen fra Københavns Borgerrepræsentation.
Man kan ikke være reklamen bekendt overfor de mange chauffører med anden etnisk baggrund. Og i øvrigt er partiet anti-jødisk, forklarede han i TV 2 den 8. marts.
Jens Mandrup (SF), der foruden at sidde i regionsrådet i Hovedstaden også er medlem af Movias bestyrelse, er heller ikke begejstret for reklamen.
– Indholdet i budskabet er meget problematisk. Der ligger en opfordring til folkemord eller deportering af en stor del af vores befolkning. Det er langt ude. Jeg kan ikke fordrage Danskernes Parti, men reklamen ligger inden for rammerne af, hvad der må vises på Movias busser, siger han til TV 2.
Movias busser har tidligere fået massiv kritik af deres reklamer for plastik-kirurgi, med fx billeder af kvindebryster. Sidste år kørte busserne en boykot-Israel reklame fra Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening med titlen ”Nej til bosættelsesprodukter”.

Partiet: Vi er ikke nazister

Partileder Daniel Carlsen har ønsket at komme til genmæle. Han gør opmærksom på, at Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) i sin delrapport om ekstremisme den 20. september 2013 betegnede det nationalistiske Danskernes Parti som “antidemokratisk”. Nu er den endelige rapport udkommet og her er Danskernes Parti fjernet fra oversigten over antidemokrater og ekstremister.
“Vi er et politisk parti, der stiller op til valg, har fået støtte fra 6.000 vælgere og i det hele taget arbejder fuldt ud lovligt med informationsspredning, som alle mulige andre partier,” siger Daniel Carlsen og tilføjer, at partiet også er demokratisk, selvom de ikke er liberale demokrater.

“Vi er demokrater, det står i vort partiprogram og fremgår af, at vi inviterer meningsmodstandere til debat, både venstreorienterede og muslimer. Men det er rigtigt, at vi ikke er liberale demokrater, der ser Danmark som hele verdens socialkontor. Vi er derimod nationale demokrater, der betragter Danmark som danskernes land,” siger partilederen. Han fastholder dog den tidligere kritik af SFI, som, kort før kommunalvalget sidste år, beskyldte Danskernes Parti for at være antidemokrater.

“Jeg mener fortsat, at det var en bevidst skræmmekampagne, som SFI førte mod os op til kommunalvalget. Jeg er dog tilfreds med, at vi nu ikke længere betegnes som antidemokrater, mens de notorisk kriminelle venstreekstremister fra Redox og Antifascistisk Aktion med rette kaldes ekstremister,” siger Daniel Carlsen.