Soldatermissionen styrker veteranindsats

Elin Højer Hansen - ny veterankonsulent i KFUMs Soldatermission.
Elin Højer Hansen – ny veterankonsulent i KFUMs Soldatermission.

Diakon Elin Høyer Hansen fra Herning begyndte i februar som ny konsulent for KFUMs Soldatermissions veteranindsats.

– Veteranarbejdet i KFUMs Soldatermission er et stort og spændende arbejdsområde, fortæller Elin Høyer Hansen om sit nye konsulentjob.
Elin er uddannet diakon/socialpædagog og bosiddende i Herning. Hun kommer fra et job i Herning Kommune, hvor hun har været afdelingsleder i Børne- og familiecenter Herning.
– KFUMs Soldaterhjem kan give veteraner ro og et hjem. Men samtidig læner vi os op ad psykologer og andre fagpersoner, så derfor er et tæt samspil med andre helt nødvendigt, lyder konsulentens indtryk.
KFUMs SoldaterRekreation har været i gang siden 2012. Om en måned er der officiel indvielse af nye veteranboliger ved KFUMs Soldaterhjem i Varde.
Dermed er der rekreationsboliger for veteraner på fem af landets 14 KFUMs Soldaterhjem.
På alle soldaterhjem med rekreationsboliger er der ansat diakoner eller andet pædagogisk personale, der har veteraner som deres særlige arbejdsområde. Elins opgave bliver at udvikle og konsolidere både SoldaterRekreation, Veteranbo samt KFUMs Soldatermissions øvrige arbejde for veteraner, som der er stor interesse for.
Dermed venter en rolle som sparringspartner for soldaterhjemsledere og medarbejdere, der arbejder med veteraner. I tillæg til hendes uddannelse på Diakonhøjskolen har Elin to diplomuddannelser i henholdsvis ledelse og udsatte børn og unge samt uddannelse i supervision og systemisk coach, så hun er klædt godt på til de nye udfordringer.
Fritiden bruger hun på menighedsrådsarbejde i Herning Kirke og som formand for en integreret daginstitution i Herning.
Elin er desuden aktiv i Indre Mission i Herning.