Webportaler fjerner kortfilm om forfølgelse

I filmen ”Chased” (jagtet) følger man den kristne unge pige Anneliese. Filmen kan ses på vimeo.com. Foto: Still fra traileren som stadig kan ses på youtube.dk
I filmen ”Chased” (jagtet) følger man den kristne unge pige Anneliese. Filmen kan ses på vimeo.com. Foto: Still fra traileren som stadig kan ses på youtube.dk

Kristne filminstruktører sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor en nyligt udgivet kortfilm om forfølgelse i Mellemøsten blev forbudt på YouTube.

Instruktørerne bag filmen ”Chased” har udtalt sig imod videodelingstjenestens beslutning om at fjerne filmen, fordi tjenesten hævdede, at det krænkede ”EU-retningslinjer om upassende indhold”.
Filmen følger den fiktive historie om Anneliese, en ung, kristen pige fra USA, hvis familie er udsat for forfølgelse på grund af deres kristne tro.
Filmen forsøger at kaste lys over, hvordan livet ville være som kristen i USA, hvis de blev tvunget til at udholde den samme forfølgelse, som i øjeblikket opleves af kristne i Mellemøsten.
– Formålet med filmen er at bringe historien om religiøs forfølgelse tæt på, skriver filmskaberne på filmens hjemmeside.
– For mange er forfølgelse et abstrakt begreb. Selv om det kan være ubehageligt at forestille sig et samfund uden religionsfrihed, er det en alt for personlig sandhed for de 100 millioner kristne, der kæmper for at udtrykke deres tro på religiøst undertrykte områder.
”Chased” rejser spørgsmålet: ”Hvad nu hvis vores egne religiøse friheder ikke eksisterede?”
Forfatteren bag filmen, Emily Weaver, fortalte i interview i TheBlaze, at hun og filmens øvrige instruktører forsøger at få svar på, hvorfor deres film blev fjernet.
– Vi forsøger at få et svar på, hvorfor YouTube har forbudt vores korte, tros-baserede film. De henviser til, at filmen overtræder EU-standarder, forklarer Weaver. – Det lader til, at shadowbanning er i live, også på YouTube, er vores erfaringer.
Flere andre kristne filmskabere har erfaret, at YouTube tager del i shadowbanning, der er en metode, der får alt til at se normalt ud for spammere, men ikke når videre ud på webstedet.
I 2013 forbød YouTube og Facebook midlertidigt den kristne skuespiller Kirk Camerons film ”Unstoppable” på grund af websites ”politik mod spam, svindel og kommercielt vildledende indhold.”
Den stjernespækkede film følger hovedpersonen, da han søger svar på spørgsmålet: ”Hvorfor lader Gud dårlige ting ske for gode mennesker?”
– Hvis Gud er god, hvorfor er der så megen lidelse? Hvorfor al den smerte? Hvorfor tillader han ondskab i en verden, hvor han kunne stoppe det? spørger den kristne skuespiller i videoen fra 2013.
Det er lykkes Cameron at få Facebook og YouTube til at fjerne deres forbud mod ”Unstoppable” efter en online-kampagne.
Michael Kirkland, kommunikationschef for Facebook, forklarede dengang til Christian Post, at Camerons film var blevet blokeret på grund af en fejl i virksomhedens spamprogram.
– Den adresse, der var købt til filmen, blev tidligere brugt som et spamwebsted, og det var ikke opdateret i vores system endnu, sagde Kirkland.
– Vi var i direkte kontakt med Kirks hold om dette og fjernede blokaden, da vi fik bekræftet, at adressen ikke længere blev brugt til spam.