Ateismen udfordres i populære kristne film

- Kristne film er blevet bedre og jeg er vild med det, siger den stærke mand fra Hercules-filmene, Kevin Sorbo.
– Kristne film er blevet bedre og jeg er vild med det, siger den stærke mand fra Hercules-filmene, Kevin Sorbo.

Hollywood kan ikke længere ignorere de kristne film, siger skuespiller Kevin Sorbo.

Der er sket meget med kvaliteten af trosbaserede film de seneste 20 år, og det ses på billetsalget i USA.

Den kristne skuespiller Kevin Sorbo fra God’s Not Dead fortæller i et interview med The Gospel Herald, at Hollywood nu har erkendt den nye trend.

Flere årsager til succes’en

– Jeg tror, de fleste vil være enige med mig i, at de trosbaserede film fra 70’erne, 80’erne og 90’erne var meget klichéagtige og havde dårlige manuskripter og skuespil. Mange tog afstand fra dem, fordi de ”prædikede” for meget. Folk nu om dage accepterer ikke, at andre fortæller dem, hvad de skal tro eller ikke tro, vurderer Kevin Sorbo.
Men kristne film er blevet bedre på alle disse områder, mener han. Der er simpelthen større talenter på begge sider af kameraet.
Samtidig vover flere og flere i Hollywood nu at stå ved deres kristne tro. Og Hollywood indser, at der er mange film, som forældre bare ikke ønsker, at deres børn skal se. Folk vil have underholdning, som både kan røre dem og forvandle dem.
– Jeg er vild med det, der sker i filmverdenen lige nu, siger Kevin Sorbo.

I den første ”God’s Not Dead” spiller Kevin Sorbo (kendt fra bl.a. Herkules-filmen) en ateistisk professor, hvis holdninger bliver udfordret af en kristen studerende.
I den første ”God’s Not Dead” spiller Kevin Sorbo (kendt fra bl.a. Herkules-filmen) en ateistisk professor, hvis holdninger bliver udfordret af en kristen studerende.
Gud hørte hans bøn

Kevin Sorbo voksede op i et kristent hjem i Minnesota. Som 13-årig var han med til en af Billy Grahams kampagner og tog imod Jesus. Senere blev han skuespiller og fik sit gennembrud med drømmerollen som Herkules sidst i 80’erne.
Rollen krævede masser af workout, fordi Kevin insisterede på selv at udføre de fleste af sine stunts.
I 1997, mens han indspillede ”Prince Herkules”, mødte han Sam Jenkins – og det var kærlighed ved første blik. Men en dag måtte han opsøge en læge og derpå en kiropraktor med voldsomme skuldersmerter.
– Mens jeg lå på ryggen og han var i gang med behandlingen, hørte jeg en stemme sige: ”Lad ham ikke knække din nakke”.
Men det var lige, hvad kiropraktoren gjorde: ”Det føltes som et jordskælv på 8.9 – med efterskælv – inde i hovedet. Det var helt utroligt. Jeg troede, jeg skulle dø”, fortæller Kevin.
I løbet af de næste dage svigtede hans syn, han mistede balanceevnen og kunne ikke tale rent. På hospitalet fandt man en aneurisme i hans venstre arm. Der var tusinder af mindre blodpropper, så lægerne talte om at amputere hans arm. Nu fik Kevin yderligere tre slagtilfælde, og han frygtede både for sin karriere og sit liv. – Ville Sam vælge ham fra kun fire måneder før brylluppet?
Den uovervindelige Herkules brød sammen og græd, mens han bad til Gud. Og så gik det fremad.
Under genoptræningen fik Kevin det bedre. Han lærte at gå igen, og hans syn og taleevner blev bedre.
– Jeg har indspillet 40 film siden da, og jeg takker Gud for, at jeg stadig kan arbejde, siger Kevin.
– Han fik mere tro i forbindelse med helbredelsen, fortæller hustruen Sam, som Kevin blev gift med i 1998. De to har nu tre børn.