Det er ikke let…

s15_Det er ikke let-1”Det er ikke let” er blevet et dansk udtryk, som teologen og digteren Lars Hougaard Clausen bruger i sin lille bog med digte – og nævner kendte personer, som fx vores egen skribent Iben Thranholm.
”Det er ikke let at være Iben Thranholm. / Det er ikke let at være klædt i ulv eller mink. / Når man ikke kan få færten af andet end ådsel.”
Eller: ”Det er ikke let at være Israel. / Det ville være let at være et æsel og stå i solen og skryde. / Selv den hårdeste hund ville få medlidenhed med én og finde sin plads. / Det ville være lettere at være Hamas.”
Eller: ”Der er ikke let at være Jonas. / Ikke let at være blind passager. / Det er ikke let at blive fundet og få skyld for at skuden gynger i høj sø. / Det er ganske normalt i den slags vejr, siger kaptajnen. / Men hoben er oppe at køre og smider én over bord i en ruf. / Det er ikke let at blive slugt af en hval, skulle tilbringe tre døgn i mørket uden et lysglimt i sjælen eller et solstrejf på sin kind. / Det er ikke let at blive kastet op i en gigantisk antiperistaltisk bevægelse og skylle i land på et skær. / Det er ikke let at praje en fisker og komme hjem i god behold. / Det ville være let at love bod og bedring og forkynde dem begge over Nineve.

Lars Hougaard Clausen: Det er ikke let. Alfa forlag. 99,95 kr.