Ensidig kritik af de Luther-troende

s17_I solskyggenDenne roman foregår i årene efter, at Danmark i 1536 gik over fra den katolske til den lutherske tro. Bagsideteksten oplyser, at den vil give ”en skævvinklet belysning af den officielle historieskrivning” om reformationen.

Det må man sige, at den også gør. De, der har tilsluttet sig den nye lutherske tro, har gjort det af kyniske grunde for at få fingre i de katolske klostre og deres rigdomme – og for præsternes vedkommende for at blive fri af cølibatet, så de kan gifte sig. De, der holder fast ved den katolske tro, er derimod gode og sympatiske.
Det er så sort-hvidt, at det ikke virker troværdigt, og reformationen reduceres til at handle om magt, penge og politik og ikke om en åndelig brydningstid med forskellige opfattelser af, hvad der er en sand kristen tro.
Romanen præsenterer sig selv som en spændingsroman, men den fanger ikke. Der mangler liv i både handlingen, personerne og sproget.

Stig G. Rasmussen: I solskyggen. 182 sider
180 kr. Queenswood