Hvem er skurken?

s15_Rod og Co - Hævneren i mørketFamilen Schmidtsteiner vender tilbage fra deres eventyrlige sommerferie. Politiet har fanget lejemorderen, som var efter Rod, men den grå Audi skygger dem stadigvæk.

Harry Voss leverer med den fjerde bog i serien ”Rod & Co.” mere fis og ballade. I den sidste bog var det morsomt, men spørgsmålet er, om drengene i den her bog går for vidt.
Hævneren i bogen begår hærværk på to pars huse. De to par er faktisk medlemmer af Schmidtsteiners menighed. Graffitien på væggene er ikke de eneste tegn på, at deres menighed opfører sig mærkeligt. Ledererne fra kirken er i gang med planlægge en menighedsfest, som de vil have hele menigheden skal invitere deres venner til.
Her går det helt galt. De strengt konservative har planlagt en sommerfest med suppe som hovedret og med kedelig musik. Men Rod har andre planer for festen, og han samler folk omkring sig og overtager menigheden og skaber splittelse. Faktisk sætter Rod sig i pastorens stol i menighedsrådet.

Kører af sporet

Bogen kører af sporet, når Rod begynder at behandle mennesker meget respektløst, og mange betragter ham som en helt for det. Det bliver til en kamp om, hvem der kan råbe højest. Rod vinder, får sin vilje og vælger alle sangene. Resultaterne er, at mange mennesker kommer til festen, men halvdelen af sangene har ikke rigtigt noget med Jesus at gøre, og de sange der nævner ham, har alligevel ikke noget indhold.
Bogen er et eksempel på, hvor galt det kan gå, når en umoden kristen tager en lederskabsstilling i kirken. Jeg kan forestille mig, hvordan børnekirken bliver forvandlet i bog nr. 5, når Rod, som har ringe kendskab til Bibelen, overtager børnekirken. Selvom han har nogenlunde gode hensigter og gør gode gerninger, kan man undre sig over, hvad der er mest skadeligt, skurkens hærværk eller en splittelse af menigheden.

Harry Voss: Rod & Co og
hævneren i Mørket
264 sider • kr. 149,95 • Prorex