Morten vil på eventyr med studerende i Syddanmark

En af den kommende studentersekretærs centrale værdier er, at have Jesus med i sin hverdag.
En af den kommende studentersekretærs centrale værdier er, at have Jesus med i sin hverdag.

Ny studentersekretær ser frem til at være med i processen, der går ud på at kende Jesus og gøre ham kendt.

Kristeligt Forbund for Studerende har valgt den sekretær, der skal varetage studenterarbejdet i Syddanmark fra august. Det er Morten Højlund Wibe.

– Det er en målgruppe, jeg har en helt særlig passion og brænd for. Nok primært fordi det er en af de målgrupper, efter min mening, som har den mest optimale tilgang til livet. Friheden som ung studerende er bare større, end vi nogensinde kommer til at opleve. Det er bare en fed, fed målgruppe.
Sådan siger Morten Højlund Wibe om grunden til, at han har valgt at blive Kristeligt Forbund for Studerendes (KFS) nye gymnasie- og studentersekretær i Syddanmark.
Morten færdiggør sin læreruddannelse i Aarhus til sommer. Han glæder sig særligt til at være en medspiller for de studerende.
– Det, jeg glæder mig allermest til, er at hænge ud med studerende og være med i den proces, der går ud på at kende Jesus og gøre ham kendt. At være med i det eventyr som det er at være studerende samtidigt med at kende Jesus. Og at være med i den udfordring, som det også er.
Han mener, at hans særlige bidrag til KFS er oceaner af energi og en visionær idérigdom.
– KFS er på mange måder en åndelig legeplads – et sted hvor vi kan få lov at udforske den verden, Gud sætter os i. Det, jeg kan bidrage med, er en helt særlig energi.
Den 25-årige lærerstuderende har tidligere været ansat i KFS som volontør og har i studietiden været engageret i KFS.
Han mener, at han efterhånden har fået erfaring med mange af de aktiviteter, KFS har, som giver ham en god ballast i den kommende stilling.
Og så har han en værdi, som er central for hans arbejde.
– Det er enormt vigtigt, at man som kristen studerende husker på at have Jesus med i sin hverdag. For hvis man ikke har det, har man ikke noget at give videre. Og så bliver eventyret mere en shakespeare-tragedie. Så det er vigtigt at have Jesus med i sin hverdag, også når det er svært.
Til spørgsmålet om, hvad Morten har af fritidsinteresser, svarer han kort:
– Natur, fiskeri og træ.
Morten Højlund Wibe er gift med Anita Laursen og begynder i sin stilling i KFS den 1. august 2016.