Ny rekord i tilmeldinger til KK16

Fra 2017 er der fire efterskoler at vælge imellem til Konfirmandkurser i sommerferien. Fotoet viser deltagere på Konfirmandkursus forrige år.
Fra 2017 er der fire efterskoler at vælge imellem til Konfirmandkurser i sommerferien. Fotoet viser deltagere på Konfirmandkursus forrige år.

For 276 teenagere fortsætter undervisningen to uger ind i sommerferien.

276 teenagere vil til sommer bruge de første to uger af sommerferien på konfirmationsundervisning. Det er rekorddeltagelse på Konfirmandkursus (KK).

Tre efterskoler, Sydvestjyllands Efterskole, Sædding og Djurslands Efterskole fortsætter undervisningen to uger ind i sommerferien.
Efterskoleeleverne vil dog allerede være draget på sommerferie, og skolerne indtages istedet af 7. klasses-elever, der enten tager på KK som et supplement til konfirmationsundervisningen i sognet eller som et alternativ.
– Antallet af deltagere er steget støt over de sidste år, og status på tilmeldingerne på de tre skoler viser, at vi nærmer os rekordåret 2015, hvor der var 51 flere deltagere end i 2014. To af de tre skoler måtte lukke for tilmeldingen allerede efter et døgn, fordi der var fyldt op. I alt 276 teenagere vil i år fylde skolernes rammer helt ud, siger pædagogisk konsulent for KK, Anna-Kathrine Thunbo.

Fire efterskoler fra 2017

Udvalget bag kurset har derfor her i foråret drøftet situationen, og for at skabe plads til alle har man besluttet, at der fra 2017 er fire efterskoler at vælge imellem til KK.
– Der skal være plads til alle, der gerne vil på KK. Og der skal være plads til at invitere sine venner med. I begyndelsen vil det måske betyde lidt færre deltagere på en eller to af skolerne, men efterskolerne har erfaring for, at kurser med 60-70 deltagere også kan give en god dynamik, siger Tonny D. Sørensen, der er formand for udvalget.
De ni efterskoler, der skiftes til at afholde kurset, bakker op om udvalgets beslutning.
– Det nye undervisningsmateriale, som vi tog i brug sidste sommer, har også fået en rigtig god modtagelse. Det glæder os meget, siger Anna-Kathrine Thunbo.
Konfirmandkurset arrangeres af efterskolerne i samarbejde med Indre Mission, Luthersk Mission, Evangelisk Luthersk Mission og Kristen Pædagogisk Institut. Udover selve konfirmandundervisningen giver de 14 dages kursus også en forsmag på efterskolelivet.

s23_konfirmandkursusVenner i 3D

– Før havde jeg venner i 2D. Nu har jeg fået venner i 3D.
Sådan fortæller en deltager på KK i 2015 på Løgumkloster Efterskole og fortsætter:
– På KK lærte jeg Jesus bedre at kende, og jeg var i et fællesskab, hvor de andre også synes, at troen på Jesus er værdifuld. Det var fantastisk!