Studerende i samtaler om tro i frokostpausen

På Aarhus Universitets campus holdt KFS i Aarhus Challenge med oplæg af Volker Roggenkamp.
På Aarhus Universitets campus holdt KFS i Aarhus Challenge med oplæg af Volker Roggenkamp.

Flere end 100 studerende spiste sandwich og blev udfordret af tysk teolog i Aarhus.

Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) Aarhus holdt Challenge på Aarhus Universitets campus med gratis sandwich og gratis foredrag.

– Findes Gud?
Det spørgsmål stillede KFS i Aarhus i invitationen til Challenge, der løb af stablen for tredje år i træk mandag til torsdag i uge 15.
KFS inviterede til lunchbar i Nobelparken og Samfundsfaglig kantine, mens aftenmøderne blev holdt i Stakladen.
– Vi delte flyers ud om Challenge, og generelt blev der blev taget godt imod det, siger Johannes Rolighed Xie fra lederteamet.
Ud over gratis sandwich, så udfoldede blandt andre den tyske præst Volker Roggenkamp spørgsmålet med oplæg om emner som ”Hvem har brug for tro, når videnskab giver viden?”

Udfordrende spørgsmål

På Challege-ugens anden aften talte Volker Roggenkamp ud fra spørgsmålet: ”Hvorfor tro på Gud, når jeg kan have et sundt sind?”
En psykologistuderende sagde bagefter:
– Nu har jeg fået ødelagt min bedste forklaring på disciplenes tro på opstandelsen – det kan ikke lade sig gøre, at der er tale om en massepsykotisk vrangforestilling, for hvordan kan mennesker med den form for diagnose bagefter gå ud og omvælte Romerriget og verden med deres budskab?
På Challenge-ugens sidste aften mødte mellem 125 og 150 op og hørte Roggenkamp tale om lidelsens problem og Kristus som det lidende menneskes Gud, der selv gennemlevede livet på godt og ondt, og som følger os i vor lidelse.
– En studerende reagerede på talen ved ærligt at sige, at vedkommende havde lyst til Jesus i sit liv, men at det føles overvældende risikofyldt at tage sådan et skridt. Volker svarede ærligt, at det skam er svært, men at livet i høj grad består af at tage chancer, og han syntes, den studerende skulle overveje at give Jesus en chance, skrev KFS i en af de daglige opdateringer på Facebook i løbet af Challenge-ugen.
– Vores liv er fyldt med risici, og i dette tilfælde, når det handler om sandheden, meningen med vores eksistens og spørgsmålet om efterlivet, så må vi spørge os selv: Hvad mangler jeg at få svar på eller at opleve for at kunne have tillid til Jesus som Gud og Herre? uddybede Volker Roggenkamp.

Studerende vovede

– Der var flere gæster og skeptikere til alle events, og det har været rørende at se, hvordan kristne studerende tør risikere venskaber, rygte og anseelse og invitere deres studievenner til arrangementerne, skriver KFS Aarhus i en statusopdatering efter Challenge-ugen.