Eftertænksom lovsang

s22_coverSeneste udspil fra Brian Fomsgaard består af 9 numre. Som Brian Fomsgaard skriver på Facebook er CD’en: Refleksioner over livet, refleksioner fra livet, refleksioner fra den Gud, jeg tror på…

Som folkeskolelærer har han lavet CD’en som et fritidsprojekt. Det er dog ikke til at høre. Musikken er virkelig velproducret. Der er brugt et lydbillede, der får en til at geare ned og lytte til teksterne. Samtidig er der en fed rock-lyd over musikken, der leder tankerne hen på 80’ernes melankolske rock-guitar-lyd. Nogle af numrene er dog mere i den poppede ende af skalaen, men er alligevel eftertænksomme.
Der er noget hverdagsagtigt over teksterne, der gør det nemt at lytte til. Der er plads til refleksioner, hvilket åbner op for nærvær med Gud. Man kan høre, at der er tænkt over budskabet, og det giver en lyst til at nærlytte teksterne. Der bliver både sunget om egne oplevelser med livet og reflekteret over relationer med og til andre.
Alle teksterne er på dansk. Det gør det muligt at få alle nuancerne med. Rent sangmæssigt halter Brian Formsgaards vokal en smule, men det opvejes helt klart af sangenes kvalitet og musikernes dygtighed.
Der er ingen tvivl om, at der er lagt sjæl i musikken, og der bliver sunget om noget betydningsfuldt og vigtigt. Det er forfriskende at høre lovsang på dansk. Isært når budskabet kommer så tydeligt frem, at man kan relatere til det og genkende flere af de situationer, der bliver sunget om.

På Brian Fomsgaards bandside på bandcamp.com, kan man høre musikken og købe download. Man bestemmer selv prisen, så der er ingen grund til ikke at tjekke den ud.
Bo Slot Petersen