Hudløs rap

s22_nf-therapy-session-coverDen unge rap-artist NF udsendte i slut april sit andet album ”Therapy Session” – et album, som røg direkte ind på top-download, og som allerede har ligget højt på flere forskellige rap-hitlister.

Normalt er jeg ikke en rap dude, men NF har virkelig gjort indtryk på mig, og jeg har ventet på efterfølgeren, siden jeg anmeldte hans første album for et års tid siden.
Det, som greb mig sidst, var hans hudløse ærlighed, og jeg troede ikke, han kunne give mere af sig selv, men han forsætter ned ad samme spor.
De fleste af NFs sange er aggressiv rap med et simpelt beat og ofte med et melodisk omkvæd eller c-stykke. Ind imellem har han nogle stille sange, som fx ”Oh Lord”, ”Breathe”. Jeg synes, det fungerer med afvekslingen. Albummet er meget gennemarbejdet, og det er tydeligt, at NF har en høj musikalsk standard.
I overensstemmelse med titlen deler NF i numrene ærligt omkring sin egen svære barndom og de ar, den har bragt med sig. For NF bearbejder sin fortid gennem musikken. I en af de allermest rørende og stærke sange på albummet, ”How could you leave us”, fortæller han levende omkring tabet af sin mor, som døde af en overdosis, da han var 18 år. Mens han synger og rapper, bliver han tydeligt berørt, og det skal man være en barsk type for ikke at blive påvirket af.
NF fortæller selv, at et af hans store forbilleder er Eminem, og det kan man godt høre.
Therapy Session er ikke et easy listening album med ligegyldige eller opmuntrende tekster, men et album, som først og fremmest er ægte. NF lægger ikke skjul på, at han er kristen, men han prædiker ikke i teksterne.
Efter at have hørt NFs to album, føler jeg nærmest, at jeg kender NF på et personligt plan, fordi han giver så meget af sig selv. Jeg er vild med at være med på NFs ærlige rejse gennem musikken og er spændt på, hvordan både han og musikken udvikler sig videre herfra.
Hvis du er blot det mindste interesseret i kristen rap eller har lyst til at give det et forsøg, er Therapy Session et album, jeg klart vil anbefale. Men vær forberedt på, at det er hudløst ærligt og usødet.
Eva Jørgensen