Folketingets formand og minister åbner asatempel

Designer Jim Lyngvild har bygget et asatempel i Korinth på Fyn ved siden af sin private vikingeborg. Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg indviede templet. Foto: YouTube.
Designer Jim Lyngvild har bygget et asatempel i Korinth på Fyn ved siden af sin private vikingeborg. Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg indviede templet.
Foto: YouTube.

– Kristendommen er det værste, der er sket i danmarkshistorien, mener tempelbygger Jim Lyngvild.

Det er grotesk, at folketingets formand og integrationsministeren har indviet et asatempel.

Det mener bl.a. tidligere biskop Keld Holm. Også tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V), sognepræst Jesper Bacher (DF) og kirkeminister Bertel Haarder (V) udtrykker undren og misbilligelse over, at Pia Kjærsgaard (DF) og integrationsminister Inger Støjberg (V) sidste mandag indviede et asatempel i Korinth på Sydfyn.

Pia Kjærsgaard, der er kendt som fortaler for kristne værdier, klippede snoren til det nye tempel. Inger Støjberg, der er minister i den regering, som i sit grundlag kalder Danmark et ”kristent land”, døbte asatemplet ”Manheim” med en flaske øl.
Begge politikere forklarer deres tilstedeværelse med, at de er personlige venner af templets ejer Jim Lyngvild.

Kritik af politikerne

Tidligere biskop Keld Holm kalder det ”grotesk”, at de to politikere har deltaget i et arrangement, der ”ligger langt ude på det religiøse overdrev”. Han peger på, at ingen af de to politikere ville drømme om at indvie en moske.

Kirkeminister Bertel Haarder har udtalt, at han ikke kunne drømme om at møde op til et sådant arrangement. Han undrer sig også over, at asatroen i det hele taget blev godkendt som trossamfund i 2003.

Jesper Bacher finder det besynderligt, at de to politikere vil ”kaste glans over hedenskab”. Han peger også på, at Danmark netop er kendt for at have sagt farvel til den tro på de nordiske guder, som Lyngvild nu vil genoplive.

Hedensk tempel

Templet er opført af designeren Jim Lyngvild, (DF), som flere gange har udtrykt sit had til kristendommen. Han har bl.a. udtalt, at ’kristendommen er det værste, der er sket i danmarkshistorien, den har skabt en nation af ynkelige, selvudslettende dovenmikler’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lyngvild har også kritiseret islam, men bekender sig altså til asatroen. Han bor på sin private vikingeborg, Ravnsborg, i Korinth, som nu har fået sit eget asatempel.

Før Asa- og vanetrosamfundet Forn Sidr i sin tid kunne få vielsesmyndighed, måtte de asatroende blive enige om et ritual og en fælles erklæring om troens indhold.

Nu har samfundet deres egen teologiske uddannelse og en lære, som bl.a. omhandler de nordiske guder Tor, Odin og Loke samt ofring af mad og drikke (blot) fire gange om året.


Artiklen fortsætter efter annoncen: