Gaza-araber arresteret i tunnel

Et 17-årigt medlem af Hamas blev arresteret af israelsk politi, efter at han kom ind i Israel via en tunnel fra Gaza. Han har nu afsløret flere detaljer om tunnelsystemerne.
Et 17-årigt medlem af Hamas blev arresteret af israelsk politi, efter at han kom ind i Israel via en tunnel fra Gaza. Han har nu afsløret flere detaljer om tunnelsystemerne.

Hamas forbereder sig til at føre krig mod Israel fra tunnelsystemer under Gaza-striben.

Israelske sikkerhedsstyrker har arresteret en Hamas-terrorist som har været involveret i tunnelgravning – og som krydsede grænsen ind til Israel.

Der er tale om et 17-årigt medlem af Hamas, som kom ud af en tunnel og ind på israelsk område. Han blev arresteret under en fællesoperation mellem IDF, Shin Beit og israelsk politi i maj.

Under forhør indrømmede manden, at han tilhørte Beit Lahiya, en Hamas-brigade fra den nordlige del af Gaza-striben – og at han var aktivt med i tunnelgravningsarbejdet.
Forhørene gav også Israel mange andre oplysninger om Hamas’ aktiviteter i den nordlige del af Gaza-striben, blandt andet når det gælder rekruttering, oplæring og forberedelser for operationer rettet mod Israel.

Den 17-årige fortalte også detaljeret om Hamas’ kommunikationssystem i tunnelnetværket og at Hamas’ ledelse har lavet specielle områder af tunnelsystemet, hvor kun eliten har adgang, så de er sikre i tilfælde af krig med Israel.

Under forhøret fik Israel også bekræftet, at det længe har været planen at bygge et omfattende tunnelsystem under hele Gaza-striben, hvor der også findes specielle hvileområder – og steder for rekreation, så hele krigsførelsen mod Israel i princippet skal kunne føres under jorden.

De fleste åbninger til tunnelsystemerne er bevidst bygget i områder, hvor det bor mange civile og i umiddelbar nærhed af civil infrastruktur, som skoler og moskéer for at bruge Gazas befolkning som menneskelige skjolde i tilfælde af krig.

Dette bekræfter IDFs seneste fund af terrortunneller, og andre fund som er gjort i forbindelse til disse. Israel har taget en række terrorister til fange – og har sikret sig megen førsterangs efterretning.
LTS


Artiklen fortsætter efter annoncen: