Legende kreativitet

s22_givingoverDet lader til, at brødrene Ward føler sig hjemme i musikken og allerede har fundet deres egen unikke sound, selvom dette er deres første album produceret i samarbejde med et pladeselskab, og derved deres debut i en større skala.

De har dog også haft en del år forinden, hvor de har produceret masser af musik på egen hånd, hvilket sikkert har været god grobund for den musikalske kreativitet, de lægger for dagen.

Det kan være lidt en udfordring at sætte en finger på den præcise genre, da der er masser af overraskelser og tweeks gemt undervejs, og albummet er meget vel varieret hele vejen igennem.

Det er både rocket og poppet, og endda også med en snert af country, som man lidt får fornemmelsen af fx i numrene ”Hold the rain” og ”Crossroads”. Samtidig er der også flittig brug af synth blandt trommerne og de elektriske og akustiske guitarer.
Pop/rock-genren er dog mest dominerende, og det er for det meste den akustiske guitar, der er i fokus. I spidsen står Caleb Ward med en stærk ledende vokal, der minder lidt om Caleb Followills, bedre kendt som forsanger i Kings of Leon.

Der er ikke bare én favorit, men flere favoritter på dette album! Det hele skydes igang af det energiske nummer ”Lean on me”, som helt klart er en ørehænger, og desuden har været udgivet som EP forud for albummets release. Næste sang i rækken, ”Thorns and sorrows”, er næsten en endnu større favorit hos anmelderen, og herefter følger den ene favorit efter den anden.

Tekstmæssigt er det både lette og alvorlige emner, der tages fat på, for det meste krydret med tydelig glæde, og med en stærk efterklang af håb.
”Giving over” skal helt sikkert høres igen og igen af undertegnede hen over sommeren!
Mette Jepsen