86-årig nonne dyrker Ironman

Bogen ’The Grace to Race’ (Nåden til at løbe) er et portræt af Jern-nonnen som 80-årig.
Bogen ’The Grace to Race’ (Nåden til at løbe) er et portræt af Jern-nonnen som 80-årig.

Som 82-årig gennemførte Sister Madonna Buder i 2012 triatlonkonkurrencen Ironman i tiden 16 timer og 32 minuter.

Det skriver ChristianToday. Konkurrencen går ud på at svømme 3800 meter, cykle 180 km og løbe 42,195 km (dvs. et maratonløb) inden for 17 timer.

Sister Buder er den ældste i verden, som har gennemført et triatlon, og hun er nu som 86-årig blevet stjerne i en reklamefilm for Nikes sko-serie Unlimited Youth.
Nonnen fortæller, at hun først begyndte at løbe som 48-årig, da hendes sognepræst mente, at det ville være godt for hendes helbred. Nu rådgiver hun andre om sine erfaringer med Ironman.
– Hvis man vil ændre den verden, man lever i, må man give verden det, man har og tjene verden som den, man er. Hvis det ikke udtrykker, hvorfor vi er her, ved jeg ikke, hvad der gør det.

Vi har alle fået forskellige talenter og evner, og vi kan ikke bruge dem, før vi opdager dem.
Så når du har opdaget dem, har du pligt til at bruge de talenter og evner til gavn for din Skaber, tilføjer hun.
Sister Madonne Buder indrømmer, at konkurrencen ikke har været nem, selv om hun har en positiv indstilling. Hun fortæller, at hun ofte må bede Gud om hjælp for at komme videre.

– Alle de beslutninger, jeg må tage, er et skridt i tro. Jeg er nødt til at sige: ’Herre, beskyt mig’. Så må det briste eller bære, uanset om jeg følger mig klar eller ej, siger hun.

Iøvrigt er opskriften på et simpelt maraton bare at tage et skridt ad gangen, mener ’Iron Nun’. Hun har selv gennemført hele 340 triatlons, siden hun startede for 38 år siden.