Bevægende radio-pop

s22_CD
Kunstner: Joel Vaughn – Titel: Kinetic – Genre: Pop – Forhandler: itunes.dk – Pris: Download 59 kr.

Titlen på Joel Vaughns seneste album ”kinetic” refererer til ordet bevægelse. Kinetisk energi er energiformen for en genstand i bevægelse. Og der findes en kunstart, der hedder kinetisk kunst, hvor der også indgår elementer af ting i bevægelse.

Vaughns albumcover viser et klassisk fysikforsøg, ”Newtons vugge”, hvor en kugle skubber til andre kugler og skaber bevægelse i den sidste kugle i rækken. Derfor forventede jeg en vis grad af bevægelse i musikken. Jeg forventede at blive skubbet til og bevæget.

Og man må sige, at både ordet energisk og bevægelig er nogle rammende begreber for i hvert fald en del af sangene på albummet. Der er skruet helt op for pop-knappen og brugt de rigtige klicheer, så det lyder af radio-pop anno 2016. Man får lyst til at bevæge sig i takt til lyden af sang nummer 2 ”Wide awake” mens man nyder Joel Vaughns sprøde fraseringer.
Efterhånden som man lytter sig igennem albummet, får man lyst til at sætte sig lidt eftertænksomt ned igen med sangene ”Truth about me” og ”Far away”, der har lidt mere karakter af en almindelig ”lovsangslyd”. Her kan man potentielt blive bevæget på et andet plan. Fine og rammende tekster, der handler om Guds nåde og barmhjertighed på trods af vores egne svigt og følelser.

Men ærlig talt. Blev jeg ramt af kuglen? Nej det gjorde jeg faktisk ikke. Musikken er lidt for velsmurt og poleret for mig. Men Vaughn synger rigtig godt, og kvaliteten af både musik og tekst fejler absolut intet. Albummet består af 8 sange, hvoraf 2 af sangene er re-mix af allerede eksisterende numre på albummet. Og er man til stor poplyd og melodiske, iørefaldende melodier, kan ”Kinetic” varmt anbefales.

Anmeldt af Brian Fomsgaard