Pave Frans I til OL-atleter: ’Strid den gode strid og fuldfør løbet’

Pave Frans I citerede Paulus’ opfordring til Timotheus i en hilsen til atleterne før OL startede i Rio i sidste uge.
Pave Frans I citerede Paulus’ opfordring til Timotheus i en hilsen til atleterne før OL startede i Rio i sidste uge.

– Det er mit håb, at de olympiske leges ånd må inspirere alle til at ”stride den gode strid og fuldføre løbet sammen” i en verden, der tørster efter fred, tolerance og forsoning.

Pave Frans citerede Paulus’ andet brev til Timotheus i sin tale på Peterspladsen den 3. august.

Han tilføjede ønsket om, at OL-atleterne må stræbe efter at ”få en pris, ikke en medalje, men noget meget mere værdifuldt: opbygningen af en civilisation, hvor solidariteten hersker, og som er baseret på erkendelsen af, at vi alle tilhører den samme menneskelige familie uanset forskelle i kultur, hudfarve eller religion”.

Stilhed i Auschwitch

Paven har også for nylig talt om sit besøg i Auschwitz-Birkenau kz-lejren, hvor næsten 1 million mennesker, fortrinsvis jøder, blev dræbt under Holocaust.
Paven besøgte kz-lejren i forbindelse med det store katolske ungdomsstævne World Youth Day, der samlede over en million unge i Polen sidst i juli.

Han siger om kz-lejren: ”Der var en stor stilhed, som var mere veltalende, end noget talt ord kunne have været. Jeg lyttede i den stilhed, og jeg følte tilstedeværelsen af de mange sjæle, som har været på det sted.

Jeg følte medlidenheden og barmhjertigheden fra Gud, som nogle få hellige var i stand til at bringe ind i selv denne afgrund. I den store stilhed bad jeg for alle ofre for vold og krig.

På det sted blev jeg mere end nogensinde før klar over, hvor vigtigt det er at huske; ikke bare for at bevare mindet om tidligere begivenheder, men som en advarsel og et ansvar for i dag og i morgen om at hadets og voldens frø ikke må slå rod i historiens plovfure.”

Husk de kristne værdier

Paven kom også ind på nutidens grusomheder og bad om fred i verden. Samtidig pegede han på, at de mange deltagere på ungdomsstævnet giver håb for fremtiden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Men Europa har ingen fremtid uden om de grundlæggende værdier, der findes i det kristne menneskesyn og barmhjertighedsbudskabet, understregede Frans I.