’I Guds navn – USA versus Danmark’

Præst Thomas Hansen fra Hillsong.
Præst Thomas Hansen fra Hillsong.

I en ny serie på DR K med titlen ’I Guds navn – USA versus Danmark’ sammenligner DR-journalist Lasse Bøgeskov Andersson amerikansk og dansk kristendom. Serien er i tre dele og starter den 5. oktober.

I serien stilles spørgsmålet: Hvorfor er amerikanerne så skøre med religion, mens vi danskere i deres øjne måske mest af alt minder om gudløse ateister?

Journalisten møder bl.a. unge troende i Alabama, ”hipsterkristne” fra Hillsong i København, en dansk nødhjælpsarbejder og en megakirke i Californien.

I serien ser man på forskellen mellem den danske folkekirke og de frie kristne fællesskaber i USA, hvor alle, ifølge religionsforsker Julia Byrne, kan ”reklamere for deres sag på et gadehjørne og starte en ny religion”.

I Nordjylland prøver præsten Christian Roar Pedersen at fastholde danskerne på kirkebænken med redskaber fra reklame-verdenen.
Men: ”Det er ikke kun markedsanalyse – det er også Helligånd. Det er en levende ånd, der driver kirken, som taler til alle mennesker til alle tider”, fastslår han.