Hvorfor har jeg ikke fundet den eneste ene endnu?

Det kan også være, at du i dit store ønske om ægteskab og familieliv kommer til at bringe dette for tidligt på banen?
Det kan også være, at du i dit store ønske om ægteskab og familieliv kommer til at bringe dette for tidligt på banen?

Kære Suh.
Jeg er en ældre pige på 41 år, der i årevis har ledt efter ”den rette”, men har bare aldrig fundet ham.
Jeg har haft adskillige kærester, men det er aldrig endt med noget seriøst. Når jeg begynder at snakke familie, flytte sammen, blive gift, er det som om, at de bliver skræmte og bakker ud.

Jeg forstår det ikke, for i starten er alting lyserødt, og de vil mig så gerne osv. Det er jo som regel mænd på min egen alder eller ældre, så jeg forstår ikke, hvorfor det skræmmer dem at tale fremtid og seriøsitet, de har jo ligesom alderen til det?

Det skal siges, at jeg har brugt net-dating de sidste par år, da det kan være svært at træffe nogle potentielle ”emner” uden det.
Men jeg kender flere, som har fundet ”den eneste ene” via net-dating – så hvorfor kan det ikke lykkes for mig??
Hilsen Single-pigen

Kære Single-pige
Hvorfor det ikke er lykkedes dig at finde ”den rette” endnu er meget svært for mig at svare på.
Til det skal man jo kende dig og vide noget om din personlighed, dine handlemønstre og tankegange. Du fortæller dog, at du har haft mange kærester igennem tiden, hvilket igen fortæller noget om, at du i hvert fald har noget at byde ind med, er attraktiv, for ellers ville mændene jo ikke falde for dig.

Så din udfordring er at hitte ud af, hvorfor parforholdene ikke når til den mere seriøse fase, så det kan udvikle sig til ægteskab og til at stifte familie?

Mænd er jo ikke ens, men måske skal du prøve at tænke over, om der er noget særligt, dine kærester har til fælles? Er der nogle karaktertræk eller omstændigheder, som går igen? Og som måske kunne give dig nogle fingerpeg om, hvor det måske kunne gå galt? For hvis de mænd, du tiltrækker – og som du tiltrækkes af – netop ikke er interesserede i langvarige eller seriøse forhold, fordi de fx i forvejen har børn fra tidligere forhold, eller fordi de er engagerede i karriere eller en fritidsinteresse eller noget helt tredje, så er det måske den kombination, du skal være opmærksom på at gå udenom næste gang, du møder en af interesse – også selvom han umiddelbart virker sød og spændende?

Det kan også være, at du i dit store ønske om at tage forholdet til næste level kommer til at bringe dine tanker om ægteskab og familieliv for tidligt på banen?
Nogle mænd er som sådan ikke afvisende for at blive gift og stifte familie – men de kan bare slet ikke forholde sig til det tidligt i et forhold og føler sig måske derfor presset til at tage stilling til noget, de ikke kan rumme på daværende tidspunkt. Hvis samme mænd ikke er så gode til at sætte ord på deres modvilje mod dette samtaleemne kan det være, at de simpelthen vælger den letteste (men ikke mest konstruktive) løsning og flygter fra forholdet.
Du kan jo overveje, om du enten 1) skal vente med at bringe disse tanker på banen, til I virkelig har lært hinanden rigtig godt at kende, og kommunikationen om også mere følsomme og sårbare ting er kommet helt på plads.
Eller 2) du kan vælge at være meget tydelig omkring dine ønsker til fremtiden i din dating-profil. Dette sidste vil muligvis sortere nogle mænd fra, men omvendt vil dem, der viser interesse for dig til gengæld være indstillet på noget mere seriøst og langvarigt.
Det kan også være en rigtig god idé at spørge en af dine bedste veninder, hvad de mener, årsagen kan være. Vælg en veninde, som du har tillid til vil og tør være helt ærlig, for vores venner på sidelinjen observerer nogle gange nogle flere ting, end vi selv gør.
Jeg håber for dig, at du snart finder en mand, der ønsker det samme som dig.
Hilsen Suh