Filmogtro.dk kan fejre 10 år på nettet

Redaktør på Filmogtro.dk Johan Schmidt Larsen ønsker med hjemmesiden at hjælpe kristne til at have en reflekteret holdning til filmvalg - privat såvel som i biografsammenhænge.
Redaktør på Filmogtro.dk Johan Schmidt Larsen ønsker med hjemmesiden at hjælpe kristne til at have en reflekteret holdning til filmvalg – privat såvel som i biografsammenhænge.

Hjemmesiden filmogtro.dk kan i 2016 fejre 10 års jubilæum med mere end 1500 filmanmeldelser og artikler samt en ny mobilvenlig hjemmeside.

– Vi har et særligt fokus på film og filmkultur ud fra både en kunstnerisk og en værdibaseret, kristen synsvinkel, siger redaktør Johan Schmidt Larsen, der har et ønske om at inspirere brugerne til at se og anvende film ud fra dette perspektiv.

Ambitionen for hjemmesiden er at skabe en vigtig dialog mellem filmens og kulturens verden og det kristne livs- og menneskesyn.
– Vi ønsker, at vores anmeldelser og artikler på en åben og respektfuld måde reflekterer over nogle af de grundlæggende værdier, som filmene rejser, siger Johan Schmidt Larsen.

Film og kristendom

På filmogtro.dk ser de det som deres eksistensberettigelse at pege på nogle af de mange film, som de vurderer er forsvarligt filmhåndværk, med vigtige kunstneriske og menneskelige værdier.

– I dialogen mellem filmkulturen og kristendommen vil vi gerne medvirke til, at især kristne biografgængere ikke bare går i biografen eller streamer film med hovedet under armen, men at vi har en reflekteret holdning til vores tro og vores filmbrug. Men vi har sjældent advarende pegefingre, vi vil langt hellere klæde folk på til selv at vurdere og tage stilling, siger Johan Schmidt Larsen.

Hjælp i filmjunglen

For at hjælpe brugere med at finde vej i filmjunglen bringer Filmogtro.dk filmtips og forskellige filmlister, og de publicerer årets Top 10 liste. Man har også mulighed for at få en samlet liste over de film, som har fået topkarakter af anmelderne.

Udover en søgefunktion har hjemmesiden lavet overskuelige temasider med bl.a. bibelske film, familiefilm, julefilm, kristne film og biografiske film. Og som en særlig service for præster og andre beslutningstagere har man i samarbejde med licensselskabet CVLI mærket alle de filmtitler, som man frit kan bruge i sognets arbejde, hvis man har tegnet en licens.

– At mange af brugerne er glade for disse og andre funktioner, kan vi se af, at siden i det sidste år har haft ca. 70.000 unikke besøg, slutter Johan Schmidt Larsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjemmesiden drives af Indre Mission og har ca. 25 faste frivillige anmeldere og skribenter samt enkelte gæsteanmeldere. Desuden oversætter man også af og til artikler og anmeldelser fra samarbejdspartnere i Norge, England og USA.