Et friskt pust i kristen musik

s22_beckah-shaeBeckah Shaes album Mighty er et friskt pust. Der er ikke meget på den kristne musikscene, som har samme udtryk.

På den ene side er det masser af store “bouncy” beats og samtidig masser af horn, klap, knipsende fingre og walking bass på kontrabas. Man føler sig nogle gange henført til en diner fra det gamle og ubekymrede USA i 1950.

Men sammen fungerer det rigtigt godt, med de moderne og tunge trommer. Selvom musikken måske ved første gennemlytning lyder ubekymret, så er det ikke overfladiske tekster som præger Migthy, der er plads til både lovsange men også trøstende sange.
Albummet indeholder også det tunge hiphop nummer “Wolves”, som giver en nyt twist på Jesu ord fra Mattæus evangeliet kapitel 10, om at være får blandt ulve og have snilde som slanger og enfoldighed som duer.

Det er et kort album, 9 sange på blot 27 min. Det gør dog på ingen måde noget, for det kan sagtens høres adskillige gange. Når man lytter til albummet fornemmes nuancer fra Amy Winehouse, Beyouncé og sågar Billie Joel, altsammen med et moderne udtryk.

Mighty er 38-årige Beckah Shaes tiende album, og hun leverer en samling både spændende og holdbare sange, som har dybde og ørehænger-potentiale. Det er bestemt et lyt værd, hvis alt i playlisten ikke behøver at lyde som al anden kristen musik. Så glæd dig til et nyt og spændende album.
Torben Schmidt