Ny bog vil bryde det største tabu i Danmark

Mød Gud, som udkom den 28. oktober, kan købes hos boghandlerne.
Mød Gud, som udkom den 28. oktober, kan købes hos boghandlerne.

Otte danskere fortæller i ny ungdomsbibel om deres meget intense møder med Gud.

Ny kontroversiel bog stikker hånden direkte ned i et af danskernes største tabuer, Gud!

– Det er klart, at folk holder deres mund, når Ateistisk Selskab buldrer af sted med store anti-kampagner, hvor kristne præsenteres som utilregnelige weirdos.

- Hver fjerde dansker mener, at tro og religion er det største tabu i Danmark. det må vi gøre noget ved, siger Daniel Baun, der er landsleder for YFC.
– Hver fjerde dansker mener, at tro og religion er det største tabu i Danmark. det må vi gøre noget ved, siger Daniel Baun, der er landsleder for YFC.

Det mener i hvert fald Daniel Baun, som er landsleder for ungdomsorganisationen Youth for Christ Danmark, YFC. Og han nævner flere eksempler på, at det kan være svært at tale om troen på Gud:
– Journalisten Charlotte Rørth blev overfuset af forfatteren Knud Romer og for åben skærm opfordret til at søge psykologhjælp, fordi hun fortalte om sit møde med Jesus.

Eller når det tydeligvis trækker overskrifter, alene fordi en politiker som Esben Lunde Larsen tror på, at Gud har skabt jorden. Ja, så er det da det klart, at mange vælger at klappe hælene i og holde deres oplevelser for sig selv, siger Daniel Baun.
Hans udsagn bekræftes af en ny måling fra Gallup. Den er foretaget af Berlingske og viser, at hver 4. dansker mener, at tro og religion er det største tabu i Danmark anno 2016.

Går imod frisindet

”Selv om vi i Danmark er tolerante, liberale og frisindede, har vi svært ved at forholde os til, at en størrelse som Gud måske er mere end blot fri fantasi”, fortæller Daniel Baun, der sammen med YFC står bag den nye kontroversielle bog, ”Mød Gud”.

Målet med bogen er at nedbryde danskernes tabu i forhold til Gud og gøre det legitimt og naturligt at turde at snakke om Gud og dele sine faktiske oplevelser.

Daniel fortæller, at han i sit arbejde ofte møder helt almindelige danskere, som simpelthen er nervøse for at fortælle om deres oplevelser af frygt for at blive stemplet som freaks eller godtroende tåber.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Otte danskere mødte Gud

Bogen, ”Mød Gud”, er derfor fyldt med konkrete beretninger om mennesker, der på forskellig vis alle har mødt Gud.
Daniel har selv været med til at interviewe en tidligere muslim, to ateister og de sædvanlige ”kristen-til-jul-og-påske-danskere”, som han kalder dem:
”Selvom de er dybt forskellige, kan de alle fortælle om enormt intense oplevelser med Gud, som de altså ikke lige sådan kan feje af bordet.”

Verdens (måske) vigtigste bog er forsynet med et meget langt forord, hvor almindelige danskere fortæller om deres møde med Gud. Også Justin Bieber taler om sin tro i bogen ”Mød Gud”, som er udgivet af Alpha Danmark og Youth for Christ Danmark.
Verdens (måske) vigtigste bog er forsynet med et meget langt forord, hvor almindelige danskere fortæller om deres møde med Gud. Også Justin Bieber taler om sin tro i bogen ”Mød Gud”, som er udgivet af Alpha Danmark og Youth for Christ Danmark.
Dronningen og Justin Bieber

Bogen citerer også flere kendisser, som tidligere har turdet stå frem og fortælle om deres personlige tro og møde med Gud; deriblandt Dronning Margrethe, Justin Bieber, Bono og Bear Grylls.
Bogen indeholder også hele Det ny Testamente på hverdagsdansk i et helt nyt og læsevenligt setup.

Vov at tale om Gud

Både personerne i Bibelen og de otte danskere har oplevet det at møde Gud. Og så er det vigtigt at få det fortalt, mener Daniel:
Det er simpelt hen så vigtigt, at de, der har haft de her oplevelser, tør dele dem. Samfundet bliver tørt og kedeligt, hvis vi mangler det her aspekt, der rækker op imod noget større. Og nu hvor jeg arbejder med unge og tro, så er det, at unge hører folk fortælle om de her møder med Gud, bare ekstremt vigtigt, for at de ved, at der overhovedet er noget at tro på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og jeg mener, det er bare med at komme ud af busken, både fordi der er brug for det, men også fordi cirka 70% af danskerne statistisk set er troende eller gerne vil være det. Dem der fortæller de her historier, står ikke alene. Det er nærmere dem, der prøver at få dem til at holde mund, der gør, slutter Daniel Baun.

Bogen ’Mød Gud’ blev allerede inden udgivelsen forudbestilt i 1350 eksemplarer.