’Danmark er et kristent land’

Cand. scient.pol. Mette Bock (LA) er ny kirkeminister.
Cand. scient.pol. Mette Bock (LA) er ny kirkeminister.

Ligesom den tidligere V-regering nævner den nye trekløver-regering i sit grundlag, at Danmark skal bygge på de grundlæggende kristne værdier.

”Vi skal værne om vores nationale identitet og egenart,” hedder det i den nye danske regerings grundlag.

Under afsnittet ”Folkekirken” står der:
”Vores værdier om demokrati, ligeværd og muligheder for den enkelte er grundlæggende forudsætninger for vores fællesskab. Respekten for disse værdier er afgørende. Derfor skal vi stå vagt om hinanden og vores danske værdier, men forblive åbne for verden omkring os.
Danmark er et kristent land, og den evangelisk-lutherske kirke indtager en særstatus som folkekirke. Denne særstatus vil regeringen bevare.
Samtidig skal der selvfølgelig være frihed til at tro på det, man vil, så længe det sker med fuld respekt for andres ret til det samme.”

Ny kirke- og kulturminister

Med den nye regerering har Danmark også fået ny Kultur- og Kirkeminister. Bertel Haarder (V) gik af efter tilsammen 22 år som minister i forskellige ministerier. Han er nu afløst af Mette Bock fra Liberal Alliance.
Mette Bock er 59 år og har været folketingsmedlem siden 2011.

Hun har i den indeværende folketingsperiode været Liberal Alliances kirke-, medie-, udenrigs-og udviklingsordfører.
Mette Bock har tidligere været direktør i DRs programproduktion (2008-2010), prorektor på Aarhus Universitet i 2007 og administrerende direktør og chefredaktør for JydskeVestkysten (2002-2007).

Minister: Gud er omsorg, håb og trøst for mig

Mette Bock lægger ikke skjul på, at hun har en kristen tro. Det fremgik bl.a. af hendes lederartikler i JydskeVestkysten.

I et interview i Kristeligt Dagblad, siger hun bl.a.:
– Jeg tror på en kærlig, udfordrende og tilgivende Gud.

Det ligger uden for min forestillingsevne, at troen ikke er en del af mit liv, og min mand og jeg har videregivet dette livsvilkår til vores børn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men min tro er ikke noget, jeg går og tænker nøje over hver eneste dag. Den er der bare. Ikke som ansvarsfraskrivelse, men netop som både udfordring og håb og trøst.

At lægge sit liv i Guds hænder betyder på ingen måde, at man ikke har et personligt ansvar.

Min tro er en søjle, jeg kan læne mig opad, når jeg er træt eller vakler, sagde Mette Bock og tilføjede:
– Gud er først og fremmest omsorg, håb og trøst. Men også en vedvarende udfordring, når jeg er på vildspor. Det gør mig taknemmelig, sagde hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: