Derfor droppede hinduen sine guder

Som hindupræst fra en høj kaste ønskede Kosh Dahal ikke at blive kristen. For det var en religion for lavkaste-folk, mente han.

Kosh Dahal ville bevise overfor en kristen evangelist, at Jesus ikke er den eneste sande Gud. Men han tabte væddemålet, da Jesus svarede på hans bøn.

Kosh Dahal var hindu-præst i Nepal og tænkte, at hvis hans 330 millioner guder og gudinder ikke kunne svare på hans bønner, hvordan skulle så én Gud – Jesus Kristus – give svar?

Den eneste Gud?

Han havde aldeles ikke tænkt sig at overgive sig til kristendommen, selv om en kristen evangelist dag efter dag mødte op i den dyrelægepraksis, som Kosh Dahal drev hjemme i Kathmandu i Nepal.
Hindu-præsten, som tilhørte den højeste kaste i Nepal, ville ikke have noget at gøre med en religion, der i hans øjne havde en lavere status.
Men evangelisten blev ved med at komme og banke på døren og tale om ”den kærlige, eneste levende Gud, Jesus”, selv om Dahal bad ham om at blive væk.
– Han irriterede mig, fordi jeg ikke ønskede at acceptere Jesus Kristus. Han blev ved med at komme og prædike evangeliet. Men jeg afviste ham, fortæller Kosh Dahal ifølge Christiantoday og i en video, som er lagt ud på internettet.

Et væddemål

Til sidst gav han evangelisten en udfordring: Bevis for mig, at kristendommen ikke er falsk, så tager jeg imod Jesus i løbet af 30 dage!
Kosh Dahal var sikker på, at han ville vinde ”væddemålet”, for hvad kunne en kristen Gud gøre, som hans egne 330 millioner guder og gudinder ikke kunne?
– Der var ingen højere end min kaste. Jeg ønskede ikke at mikse med folk fra de lavere kaster, fortæller han.
Han ville bevise, at kristendommen var en falsk religion, og sagde til evangelisten: ”Jeg vil spørge din Jesus – 10 minutter om morgenen og 10 minutter om aftenen – om han er den sande Gud. Så må han komme og røre mig og forvandle mig på 30 dage!”
Hvis der efter de 30 dage ikke var sket noget, truede Kosh Dahal med at indgive en politianmeldelse over den påtrængende evangelist. For Nepals lovgivning forbyder mission.
Efter tre uger var der intet sket. Kosh Dahal fortsatte dog med at bede 10 minutter både morgen og aften, og fortalte i sine bønner Jesus, at tiden altså var ved at løbe ud.

Den tidligere hindu-præst Kosh Dahal er nu kristen evangelist i Malaysia.
Mærkede Guds kraft

Men så – i slutningen af den tredje uge, skete underet, og han mærkede Guds kraft.
– Denne kraft kom ind i mig som en elektrisk kraft, og jeg var chokeret. Jeg lukkede mine øjne og åbnede mine øjne, og jeg var meget bange. Jeg sagde: Hvem er det? Hvad er det, der sker inde i mig?
Det var en kraft, han aldrig havde oplevet i sine 30 års tilbedelse af millioner af hinduistiske guder og gudinder.
– Dén morgen blev jeg overbevist om, at Jesus er virkelig. At han virkelig er Gud med den mægtige kraft. Han vækkede mig, og jeg græd, fortæller Kosh Dahal.
Han havde tabt ”væddemålet” med evangelisten og besluttede sig for at følge Jesus. Hans kone, Shobah, så den dramatiske forandring i manden og besluttede sig for også at blive kristen. Medvirkende var også, at hun mirakuløst blev helbredt fra en livmodertumor i Jesu navn.
Parret og deres tre børn kvittede hinduismen og begyndte at evangelisere. De plantede en kirke i Katmandu. Efter nogle år forlod de deres jobs i Nepal og flyttede til Filippinerne og plantede fem kirker dér.

Siden 2013 har parret evangeliseret for nepalesere i Kairos Nepali Church KNC, der trods navnet ikke ligger i Egypten, men i Malaysia.