Julens symboler fortalt i børnehøjde

s20_hemmeligheden-om-juletraeetMed udgangspunkt i juletræet forklarer ”Hemmeligheden om juletræet” julens symboler for børnene.

Med hæftet ”Hemmeligheden om juletræet” får forældre og bedsteforældre en hjælpende hånd til at forklare familiens yngste symbolikken omkring træet, pynten og gaverne.

Det er Hanne Dalgaard fra Roskilde, som står bag tekst og illustrationer i det 20 sider lange hæfte.
– Symbolik betyder meget for vores forståelse af budskaber og kommunikation generelt. Den er som et helt sprogbillede, der fører vores tanker hen imod noget bestemt, og som ord ikke altid kan dække, fortæller Hanne.

Hæftets fortælling fletter juleevangeliet ind i vores julefejring og kommer omkring det, der hører sig til en klassisk dansk juleaften:
• Juletræet med pynt; stjernen, engle, hjerter, glimmer, lys, godter og instrumenter.
• God mad og gaver.
• Sang og dans omkring juletræet.
Selv som voksen kan man måske finde en symbolik eller to, som overrasker.

Symbolik åbner vores sind

Forfatteren ønsker med udgivelsen at fastholde vores kendskab til julens symbolikker:
– Den kristne jul indeholder en masse symbolik, som vi ikke bør miste, men kende forståelsen af, for det er med til at forøge glæden mangefold, når vi deltager i de kristne juletraditioner, siger Hanne Dalsgaard.

Hemmeligheden om juletræet er en rigtig fin måde at formidle traditionen omkring vores julefejring videre til de næste generationer.
Med en udsalgspris på kun kr. 29,95 er det måske en kalendergave, som kan lyse op i den mørke julemåned – og forberede hele familien på fejringen juleaften.

Hanne Dalgaard:
Hemmeligheden om juletræet
20 sider • 29,95 kr.
Forhandler: Bibelselskabet / Hosianna.dk