Kristne ledere og eksil-cubanere ser tilbage på Fidel Castros regime

Marco Rubios familie flygtede fra Cuba.
Marco Rubios familie flygtede fra Cuba.

Den netop afdøde leder af Cuba er blevet mindet med lovtaler af politiske ledere fra Canada og Kina. Men mange fordømmer hans voldelige regime.

Kinas præsident Xi Jinping har udtalt, at ”Kammerat Castro vil leve for evigt”. Til denne udtalelse har evangelisten Franklin Graham føjet følgende kommentar på Facebook: ”Det er sandt. Vi har alle en sjæl, der vil leve evigt i et af to steder – i himlen eller i helvede.”

Pastor John Piper har efter Fidel Castros død tweetet: ”Somme tider ærer man en konge som menneske ved at hade hans styre.”
Andre kristne minder om vigtigheden af at bede for Cuba og for trosfrihed i verden generelt.

Politikerne Ted Cruz og Marco Rubio, der begge er immigranter fra Cuba, har i stærke vendinger fordømt Fidel Castros undertrykkende regime. Ted Cruz har udtrykt håbet om, at amerikanerne ville holde sig væk fra Castros begravelse, fordi han var en ”morderisk kommunistisk diktator”.

Marco Rubio har sagt, at intet er blevet ændret til det bedre, efter at Fidels bror Raul kom til magten. ”Fidel Castro tog magten med løfter om at bringe frihed og fremgang til Cuba, men hans kommunistiske regime omskabte landet til et fattigt ø-fængsel. I over seks årtier har millioner af cubanere været nødsaget til at flygte fra deres land, og de, der blev beskyldt for at være imod regimet, blev rutinemæssigt fængslet og dræbt.”
Marco Rubios egen familie immigrerede til USA i 1950’erne.