Panel: ’Abortklinikker brød loven ved at sælge aborterede fostre’

David Daleiden fra LifeNews.com blev beskyldt for at have fabrikeret videoer, der afslører abortklinikkers ulovlige salg af fosterdele. Nu har Kongressen fundet klinikkerne skyldige.
David Daleiden fra LifeNews.com blev beskyldt for at have fabrikeret videoer, der afslører abortklinikkers ulovlige salg af fosterdele. Nu har Kongressen fundet klinikkerne skyldige.

En undersøgelseskommission under Kongressen har nu afgjort, at abortgiganten Planned Parenthood brød loven ved at sælge dele af aborterede fostre med profit.

Kommissionen, The House Select Panel on Infant Lives, har offentliggjort en liste med hele ni eksempler på kriminelle og lovstridige forhold begået af abortudbyderne og de selskaber, der har opkøbt fosterdelene. Ifølge abortmodstanderne i LifeNews.com er listen blevet offentliggjort efter at en undersøgelse viste, at salg af fosterdele var en profit-maskine for abortklinikkerne.
Undersøgelsen startede i oktober 2015, efter at Center for Medical Progress (CMP) havde offentliggjort en række videoer optaget med skjult kamera. Videoerne viste ledende medarbejdere i Planned Parenthood, som diskuterede priser for babydele med ”opkøbere”.

David Daleiden, som har ledet aktionen med video-optagelserne, håber, at Planned Parenthood hurtigst muligt bliver retsforfulgt.
– Panelets undersøgelse bekræfter de kriminelle aktiviteter hos Planned Parenthood, som CMP’s videoer har dokumenteret, og den viser, at forbrydelserne er endnu værre end først antaget. Panelet har også henstillet til, at forskellige statslige og lokale retsinstanser ser på de implicerede forretningspartneres medskyld i salget af aborterede babydele, siger David Daleiden.
Han tilføjer, at en retssag mod Planned Parenthood også må ledsages af lovgivning, der hindrer offentlig støtte til ”Planned Parenthoods barbariske kriminelle virksomhed.”

Blandt de ni kriminelle og lovstridige forhold er: The University of New Mexico har modtaget væv fra en klinik, der tilbyder sen-aborter; mellemhandleren StemExpress har tjent på salg af aborterede fosterdele; StemExpress og andre klinikker har misbrugt patienters fortrolige oplysninger; et universitet i Ohio har handlet med aborterede fosterdele, og Planned Parenthoods klinik på Gulf Coast har tjent på salget af aborterede babydele til University of Texas.