Mariager Høj- og Efterskole må udvide på grund af flere elever

I april 2017 tager Mariager Høj- og Efterskole det første spadestik til byggeriet af en ny bygning. Det skyldes en markant stigning i elevtal.

Blandt andet har efterskolens nye satsning med Akademiet, – som er en overbygning for 10. og 11. klasse – betydet, at skolens faciliteter må udvides.
Når bygningen på i alt 1220 kvadratmeter i januar 2018 indvies, samles alle undervisere og personale fra Mariager Højskole og Efterskole under samme tag.
De to skoler er oprettet af pinsekirkerne i fælllesskab.
Bygningen placeres mellem de to skolers bygninger og bliver dermed et naturligt samlingspunkt. Tanken er at skabe en positiv synergieffekt i brugen af skolernes ressourcer til fordel for eleverne.

Lærere på tværs
– Vi har flere undervisere, som kan bidrage med kvalificeret undervisning på begge skoler. Samtidig giver sammenlægningen også mulighed for, at lærere og ledere kan inspirere hinanden og give nyttig sparring omkring eksempelvis undervisningsmetoder, forklarer forstander på Mariager Efterskole Jens-Henrik Kirk.
Han glæder sig over, at skolen oplever vækst, og at man samtidig er i en økonomisk situation, som gør det muligt at opføre en bygning i den størrelsesorden.

Lokal arbejdskraft
Projektet har været i udbud, og fire virksomheder har budt ind på opgaven. Vinder af tilbudsrunden blev det lokale Mariager-firma, Tømrer og Bådebygger Finn Møller ApS.
– Vi glæder os over, at en lokal entreprenør har været konkurrencedygtig både på pris og kvalitet. Vi oplever Finn Møller og hans team som utrolig kompetent og motiverede for opgaven, udtaler Jens-Henrik.

Arkitekt var selv elev
Arkitektfirmaet Kloden med Ole Sand Kristensen som projektleder, har stået for udviklingsfasen. Ole har selv været elev på Mariager Efterskole.
– Ole kender kulturen og måden, vi arbejder på. Det har været en fordel at samarbejde med en person, som kender vores behov som skole, og som samtidig har et professionelt blik på løsningen. Han har leveret en formidabel og gennemarbejdet proces, hvor en gruppe medarbejdere samtidig har været involverede i at udarbejde det endelig projekt, fremhæver Jens-Henrik.

Plads til 268 elever
Med den nye bygning får Mariager Højskole plads til mere end 100 elever og Efterskolen til 168 elever, hvilket er 40 mere end i dette skoleår.
I den nuværende administrationsbygning vil Akademiet holde til allerede fra skoleåret 2017/18.
På Akademiet vil der være fokus på linjerne Iværksætteri, Ledelse, Teater og Musik.
Højskolen har de seneste år oplevet en stigning i elevtal, hvilket har presset undervisningslokalerne til det yderste.
Den nye bygning indeholder også to nye fleksible undervisningslokaler, og bygningen vil gøre det muligt at frigøre flere lokaler til undervisningen i de eksisterende bygninger.

Byggeri holder pause
under SommerCamp
Byggeprocessen vil løbe fra marts-april 2017 og året ud. Det betyder blandt andet, at der på området vil være en stor byggeplads også under sommerens store aktiviteter som GAF og Sommercamp.
Byggeriet ligger dog stille og byggepladsen vil være indhegnet i disse uger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:FAKTA om bygningen
* Fælles reception og kontorer til administration og ledelse
* Mødelokaler og lærerlokaler med arbejdspladser til alle lærere
* Loungeområder med køkkenfaciliteter
* To fleksible undervisningslokaler med plads til 32 personer
* Afdeling med værelser til gæster og syge elever
* Vareindlevering og finværksted for pedellerne med separat omklædning og bad.