Obamas sundheds-reform med krav om abort bliver nu omstødt

Det lød så godt. I virkeligheden steg udgifterne med 25 procent i gennemsnit efter indførelsen af Obamacare.

Repræsentanternes Hus tog med en budgetpakke den 13. januar de første skridt til at omstøde Obamacare.

Budgettet, som blev vedtaget med 227 stemmer mod 198, vil give juridisk støtte til forskellige komiteer, som nu kan påbegynde arbejdet med en fuld afskaffelse af The Affordable Care Act (ACA) – populært kaldet Obamacare.

Republikanerne er blevet kritiseret for deres hastværk med at omstøde ACA, og de må nu forsikre USAs befolkning om, at der er et bedre system på vej, så millioner ikke vil stå uden sygesikring.

Problemer ved Obamacare

For mange amerikanere er prisen det værste ved Obamacare.

Obamas regering havde lovet, at skatteyderne ikke ville kunne mærke noget, men i virkeligheden steg udgifterne med 25 procent i gennemsnit. Der har også været problemer med fradragsreglerne, og under alle omstændigheder har folk skullet punge ud til lægehjælp, før de har kunnet få penge tilbage fra forsikringen.

32 af USAs stater har oplevet økonomiske problemer som følge af Medicaid (Obamacares sygesikring for udsatte), der blev næsten dobbelt så dyr som forventet. Samtidig er ventelisterne på skadestuerne vokset, og der er nu færre praktiserende læger.

Ifølge Daily Wire.com har Obama-regeringen i al hemmelighed pumpet milliarder af dollars ind i Obamacare for at dække ekstraudgifterne.

Organisationer tvunget til at tilbyde ansatte abort

Et af problemerne ved Obamacare for mange kristne har været kravet om, at alle Non-profit organisationer skulle tilbyde deres ansatte både prævention og fortrydelsespiller. Det har ført til sagsanlæg, fordi fx. katolske skoler ikke ville acceptere dette brud på deres frihedsrettigheder. Blandt andet har nonnerne Little Sisters of the Poor vundet en retssag mod Obamacares krav om, at de skulle tilbyde fortrydelsespiller mm.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den kristne terapeut Dr. James Dobson fra Family Talk anlagde i 2013 sag mod regeringen på grund af Obamacare. Ingen regering bør kunne tvinge et kristent familieforetagende til at deltage i umoralske handlinger med trusler om kæmpebøder, mente han.

Også støtten til abortklinikkerne (specielt Planned Parenthood) har vakt stor vrede. Trump ventes i stedet at ville støtte lokale helsecentre.

– Med dette første skridt mod at omstøde Obamacare er vi kommet tættere på at give amerikanerne lindring fra de problemer, som denne lov har forårsaget, sagde den republikanske talsmand Paul Ryan.


Artiklen fortsætter efter annoncen: