Sømandsmissionær fik god ide – nu betaler kommunen 4 mio. kr.

Søren Eriksen havde ingen penge, men ville gerne hjælpe de hjemløse i Nuuk. Og så faldt det hele på plads med både boliger og finansiering.

 

Sømandsmissionær Søren Eriksen i Nuuk fandt løsningen for de hjemløse – og så ville både Kofoeds Skole og kommunen gerne hjælpe…

Sømandsmissionæren kender flere og flere hjemløse i Nuuk. Mange af dem lever et sølle liv og overnatter i forladte både, opgange. Andre overnatter i 6-mands værelser på herberget, hvor de skal være ude efter kl. 9.00 næste morgen og først kan komme tilbage til aften.
I lang tid har Søren Eriksen tænkt på, hvordan han kunne hjælpe.

Containere til god pris
En dag kører han forbi det store modulbyggeri, som en del udefra kommende håndværkere boede i, mens de arbejdede på den store, nye havneudvidelse i Nuuk. Han vidste, at modulbyggeriet skulle tages ned efter brug og kunne benyttes et andet sted.
– Jeg spurgte, om jeg kunne få en rundvisning. Containerne så godt ud og var velindrettede. Derefter spurgte jeg chefen for byggeriet, om jeg måtte købe boligkomplekset med henblik på, at det skulle være for udsatte og hjemløse i Nuuk. På grund af det gode formål fik jeg en meget god pris på 2 mio. kr.
Jeg sagde så, at jeg var meget interesseret i at købe containerne, vel vidende at de skulle flyttes, at jeg ikke havde 2 mio.kr., og at det var et område, jeg ikke fremadrettet ville bruge mange kræfter på at vedligeholde og administrere. Kort sagt. Det skulle gives videre til nogle, der ville tage over,” fortæller Søren Eriksen med et smil.

Flere unge i akut nød
Søren udarbejder en grundig projektbeskrivelse, og kort sagt viser Kofoeds Skole, som har en afdeling i Nuuk, sig meget interesseret.
Han tager også kontakt til en fond, der kunne være interesseret i at donere penge, alt imens temperaturen falder udenfor.
Da kommunen – Kommuneqarfik Sermersooq – hører om ideen, slår de til med det samme. Kommunen har i første omgang betalt de 2 mio. kroner og vil også betale de ca. 2 mio. kr., det koster at flytte modulbyggeriet til et andet sted i byen. Det består af 30 containere, isolerede efter grønlandske forhold, der skal skabe boliger til 26 hjemløse.

Hjælp til 26 hjemløse
4 af containerne indeholder toiletfaciliteter, badefaciliteter og fællesrum.
” Nu er det vedtaget, hvor containerne kan stå. Næste step er at indkredse, hvem af de mange hjemløse, der skal være målgruppen. Højst sandsynligt bliver det de unge, som vi satser på, for antallet af unge hjemløse stiger desværre.
Jeg glæder mig over, at initiativet giver 26 hjemløse tålelige boforhold. Desuden takker jeg Gud for, at kommunen gik med på ideen”, slutter en taknemlig og tilfreds sømandsmissionær Søren Eriksen fra Nuuk.