Hvile i stormen

”Herren er min hyrde,
han sørger altid for mig.
Han leder mig til grønne enge,
og fører mig til det friske vand.
Han redder mig, når jeg gør fejl,
og viser mig de rette stier,
for han er en god og trofast Gud.” (Salme 23, 1-3)

At hvile er en vigtig og tiltrængt del af vores liv. Vi er nemlig børn. Det er ikke noget, vi kun gør, når vi er ved at bryde sammen i udmattelse.
Hvile er faktisk noget, Gud har bestemt til at være en del af vores hverdag. Det er så vigtig en ting for Gud, at han har bedt os om at afsætte én ud af syv dage til det ene formål: at hvile.

 

Designet til hvile

Når vi ser på vores krop, og hvordan den fungerer, ser vi, hvordan den er bygget til hvile. For at leve et sundt liv skal vi sove 1/3 af vores liv.
Hvis vi ikke gør det, bliver vores kroppe hurtigt slidt op, og vi bliver syge. Vi er designet, så vi dagligt skal hvile os for at leve et godt liv.

I Salme 4: 9 siger David dette om fordelene ved at hvile … Jeg kan roligt lægge mig til at sove, for Du Herre, beskytter mig.

Og i Ordsprogene 3:24, skriver kong Salomon… Så kan du gå til ro uden at være bange, lægge dig ned og nyde din søvn.

Fred midt i stormen
Da Jesus levede på jorden, bar hele hans liv præg af et liv i hvile. Han var i stand til at sove på skibe midt i de værste storme.
Og den fred, som Jesus har, har han lovet at give til os.
Joh 14:27 siger … Jeg giver jer min fred, og det er en bedre fred, end den mennesker kan tilbyde. I skal ikke være bange eller modløse!

Han lader mig ligge…
Jeg synes, det er spændende, når David i Salme 23 siger: Herren lader mig ligge på grønne enge. Når vi lever et travlt moderne liv, tager vi os ikke den tid, der skal til for at passe på vores liv og helbred.
Gud er nådig og lader omstændighederne omkring os tvinge os til ro. Han sørger for, at vi får mulighed for at lægge os til hvile på de grønne vange, og han lader det stille vand flyde og genoprette vores sjæl.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis du nogensinde har følt, at du har været trængt op i en krog og kun at have det ene valg: at være stille og vide, at Han er Gud (Salme 46:10), vil du vide, hvad jeg taler om.
Nogle gange har vi mulighed for at hvile efter eget valg, andre gange kommer der indblanding fra Gud, der ønsker at passe på os, af kærlighed til os.
Uanset om du hviler frivilligt, eller naturen/Gud tvinger os, så tror jeg, at det, Gud vores Far ønsker, er at omfavne disse tider i vores travle hverdag og disse perioder i vores travle liv, med den virkelige værdi af hvilen i hans nærhed.

 

Gud vil gribe ind

Salme 37:7 fortæller os, at du ikke skal blive sur over uretfærdighed, men sætte dig tålmodigt ned i hans nærvær og vente, så vil han gribe ind. Når vi lærer at hvile og vente.
Når vi stopper vores egne forsøg på at opnå vores mål i livet og går ind i hans hvile, erfarer vi den sabbatshvile, som Gud tiltænkte os ved at indføre sabbatten (Hebr 4: 8-11).
Når vi lærer at hvile, begynder vi at sætte pris på ting, der er større end vores egen formåen.
Når vi finder den indre fred, finder vi, at ikke alene taler Gud i stilheden – han er stilheden!


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

David fik ram på Goliat

I et forældreløst samfund er der travlhed, evnen til at være stille og hvile på de grønne enge er ikke værdsat. Det kan være værdsat for en kort periode, hvor vi er på ferie, men det er ikke værdsat som en livsstil.
Den hyrdedreng, der lærte hemmeligheden at ligge på grønne enge, er den samme hyrdedreng, der nedlagde kæmpen Goliat, der plagede en hel nation.

Min bøn er, at vi alle kunne lære hemmeligheden ved at være i stand til at ligge på de grønne enge, så vores himmelske Far kunne genoprette vores trætte sjæle.
Jeg beder til, at hvilen i Gud ville omslutte hver enkelt af os som et varmt tæppe. Må vores søvn være sød. Må vi finde trøst ved det rolige vand. Må vi selv lære at sove midt i de mest omtumlede storme!