’Kvindemarchen glemte det vigtigste’

Demonstrationerne druknede i hadtaler mod Trump. Men hvorfor
handlede det ikke om de små ufødte piger? spørger Dr. Alveda King.

Dagen efter indsættelsen af Donald Trump som USAs 45. præsident samledes hundred-tusinder til protest i Washing-ton DC og i andre byer verden over. Det handlede om kvinders rettigheder. Men man glemte det allervigtigste.

Borgerretsforkæmperen Martin Luther Kings niece, Dr. Alveda King, har kommenteret weekendens begivenheder.
– Velkommen til din første dag, vi viger ikke herfra, råbte demonstranterne i Washington henvendt til Donald Trump.
ABC News rapporterede fra demonstrationen, hvor der var taler af blandt andre kvinderetsaktivist Gloria Steinem, direktør for Planned Parenthood (abortklinikker), og sangerinden Madonna.
”En gruppe af overvejende kvindelige senatorer og andre politikere fik ordet på et tidspunkt… Man nævnte forskellige årsager til marchen, som overordnet set handlede om støtte til kvinders rettigheder og borgerrettigheder – men som for mange havde klare politiske undertoner i forbindelse med indsættelsen af Donald Trump”, lød det fra ABC News.

Budskaber druknede i had

Marchen skulle altså handle om kvinders sikkerhed og ens rettigheder for mænd og kvinder. Men man glemte det allervigtigste, siger Dr. Alveda King i et interview med Fox News.

– Blev budskabet mudret til af hadtaler mod Trump, så man missede selve formålet med kvindemarchen?
– Jeg tror, at alle disse budskaber ”Lad os sprænge Det Hvide Hus i luften, vi hader Donald Trump, og vi vil ikke tale med ham” er lidt sørgelige, fordi der er tale om en forspildt chance. For nogle af kvindernes budskaber handlede om ligeløn, vold mod piger og kvinder, kvindehandel og hustruvold … alt det er bare meget vigtigt.
Men disse budskaber gik tabt på grund af det følelsesmæssige postyr og al den snak om, at ”vi kan ikke li’ ham”. Kvinderne gik glip af muligheden for at få de vigtige budskaber frem.

Abortmodstandere afvist

Nogle pro-life grupper blev på forhånd forhindret i at deltage i marchen. Til det siger Dr. King:
– Nogle af mine søstre var der, og de blev holdt tilbage. De er pro-life. Men jeg er jo selv post-abort, jeg har selv fået aborter… og jeg måtte angre det og lade Jesus helbrede mig, så jeg kan bringe et usentimentalt, fakta-spækket budskab. Hvad sker der med de små babyer i livmoderen?
Hvis man udelukker budskabet om retten til livet, hvem skal så repræsentere disse små piger, som bliver aborteret? Jeg fatter det ikke. Hvis der er tale om et reelt søsterskab, hvordan kan de så udelade de små piger i mors mave, eller de mødre, som er blevet skadet gennem abort? Jeg mener, det er en del af budskabet.

Abort var en ’let løsning’

Dr. King fortæller ærligt sin egen historie om, hvordan hun blev en stemme for de svageste. I et interview med CBN har hun fortalt om sin egen oplevelse af at få en provokeret abort.
– Roe versus Wade (abortloven) gjorde det alt for let for mig at tage den skæbnesvangre og dødbringende beslutning om at abortere mit barn. Lægen fortalte mig, at selve indgrebet ikke ville gøre mere ondt end at få trukket en tand ud, fortæller Dr. King.
Men indgrebet ødelagde hendes livmoderhals og førte til, at hun fik en spontan abort nogle måneder senere. Det fysiske pres på kroppen og de følelsesmæssige traumer efter aborterne kostede Dr. King hendes første ægteskab.
Herefter led Alveda King i årevis af blandt andet depressioner, mareridt og spiseforstyrrelser. Hun forklarer, at skyldfølelsen gjorde hende syg.
”I virkeligheden er det sådan for mig og utallige andre ’abort-mødre’, at intet i hele verden helt kan genskabe det, som gik tabt. Kun Jesus kan gøre det.
– Det er i dag, vi skal vælge livet. Vi skal leve, og vi skal tillade vore babyer at leve. Vi må gøre en ende på traumerne efter en abort. Hvis det var Dr. Martin Luther King Jr.s drøm at leve, så må vi lade vore babyer leve, slutter Dr. Alveda King.