Tak for 250 nye abonnenter

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Mens næsten alle trykte aviser er gået kraftigt tilbage, kan vi glæde os over, at Udfordringen de seneste par måneder har fået over 250 nye betalende abonnenter.

De fleste nye læsere kommer fra en ny medarbejder, som er ansat til at ringe rundt til tidligere abonnenter og spørge dem, hvad de synes om avisen.
Og denne erfarne avis-sælger er forbløffet over, hvor godt læserne taler om avisen. Selv de tidligere.
Det er næsten udelukkende positive tilbagemeldinger, han får. Og det er ikke normalt for de aviser, han tidl. har solgt.
Cirka 1/3 af dem, han taler med, vil derfor gerne holde avisen igen. Så han satser på 1.000 nye abonnenter i år!
Det kan vi alle være opmuntrede og taknemlige for. Udfordringen er nemlig ikke min eller vores forretning, men alle læseres egen selvejende og uafhængige avis. Vores kamporgan.

Op imod strømmen – i 45 år

Selv om vi er gået lidt tilbage i annoncer og abonnements-indtægter i 2016 (fordi det tager tid, inden indtægterne fra de nye kommer ind) så kom vi alligevel ud af 2016 med et godt overskud. Det styrker avisen, for det eneste, vi tager ud af fonden er tiende (godt og vel) til radio-mission i Afrika. Og jo mere vi giver ud, des bedre bliver vores egen økonomi.

Det er virkelig et mirakel, at det er lykkedes at beholde vores kristne avis i et lille land med ganske få troende kristne – sammenlignet med andre lande, som Norge, USA eller Kina.

Udfordringen er jo ikke er et blad, som bare pleaser alle kristne med mode-meninger og bekvem forkyndelse. Tværtimod.
Udfordringen udfordrer jo netop læserne til at tage stilling – selv om det koster – og ofte stik imod flertallet. For flertallet er blevet afkristnet – og mange er blevet lunkne i troen.

Men i stedet for at følge med strømmen, skal vi netop stå fast på sandheden og tale Guds ord profetisk ind i tiden.
Det vil udfordre og forarge ind i mellem.

Når jeg selv læser de gamle numre af avisen fra de første 45 år, bliver jeg da selv provokeret ind i mellem. Og jeg tror, at det er netop er derfor, vi får lov at fortsætte. Der er brug for at ruske op i os kristne – og hjælpe os til ikke at glemme vores dyrt betalte tro midt i travlheden og velstanden.

Hele virkeligheden er med i Bibelens verdensbillede

Jeg føler, at vi har fået vores profetiske opgave bekræftet de seneste år. Simpelthen fordi, der er behov for at fortælle den del af sandheden, som de verdslige medier ikke ser. – De sætter som regel kikkerten for det blinde øje, når det handler om kristendom og det overnaturlige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi holder fast ved det bibelske verdensbillede, som er alt-omfattende – i modsætning til det materialistiske verdensbillede, som kun rummer en lille del af virkeligheden.

I praksis betyder det fx, at vi uden begrænsninger kan fortælle om mirakler, engle og dæmoner, og andre hjerneudvidende oplevelser, uanset at andre medier vælger at tie.

Jubilæumsfest for læserne

Næste år vil vi invitere jer, læserne, til en 45 års-jubilæumsfest, som forhåbentlig bliver lige så festlig som den 40 års-jubilæumsfest, som flere hundrede læsere var med til i 2013 i Kolding. Og vi vil nok også markere de 45 år på andre måder. Kom gerne med gode idéer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men først og fremmest vil vi være tro imod det kristne grundlag og den levende tro, som Udfordringen opstod ud af i 1973. Målet er stadig det samme, selv om stilen skifter lidt.

PS: Og tak til de af læserne, som sender os opmuntrende breve og mails og takker for avisen.
Selv tak, fordi I bakker op!