’Debatten på Katten’ samler studerende til snak om tro
Kristeligt Forbund for Studerende inviterer kammeraterne til cafémøder på Aarhus Katedralskole.
Katedralskolens KFS’ere får mange af deres ikke-kristne studiekammerater med til møder med navnet ’Debatten på Katten’.
”Katten” er Aarhus Katedralskole, som tirsdag fik besøg af Sydteamet fra KFS’ Ledertræningscenter (LTC) i Ødsted.
Nydelse eller et højere mål
– KFS’erne i Aarhus arrangerer tre uger i træk ’Debatten på Katten’ tirsdag aften. Her er først et kort oplæg og derefter dialog ved bordene. Der var cirka 50 i caféen, halvt KFS’ere og halvt ikke-KFS’ere.
I aftes var det KFS-sekretær i Aarhus, Hans-Christian Vindum Pettersson, der havde emnet ’Hvad handler livet om’. Han talte om to livssyn; det kristne og hedonismen.
Hedonismen handler om, at livets åndedrag bare skal give så meget nydelse som muligt, mens det kristne har et højere mål – det handler om at finde hjem, fortæller LTC-elev Peter Stidsen.
Snak ved bordene
Efter dialogen ved bordene kunne man stille spørgsmål til HC, og det blev der gjort. Nogle var blevet udfordret og også inspireret af denne opdeling i livssyn. Derefter var der igen fri snak, og det fortsatte i lang tid, mens folk stille og roligt dryssede hjem.
Sydteamet skulle bare deltage som alle andre, men selvfølgelig have fokus på at dele evangeliet med folk, slutter Peter Stidsen.
’Udbytterig aften på Katten’
”Gårsdagens arrangement var virkelig vellykket. Hans-Christian var enormt velforberedt og håndterede svære emner med stort engagement.
Hans oplæg omhandlede de forskelle og ligheder, der er at finde mellem det kristne og det hedonistiske livssyn.
I den forbindelse fik vi et indblik i det kristne syn på menneskeligt ansvar, lykke, sex og ikke mindst den kristne opfattelse af døden.
Selvom aftenens temaer var udfordrende, var stemningen god, og en alsidig samtale tog pladsen fra den planlagte debat.
Det gav i min optik en mere udbytterig aften, end hvad jeg hidtidigt har oplevet til Debatten på Katten.
Jeg vil klart anbefale folk at møde op, også selvom de overhovedet ikke kan forholde sig til tro – det er udfordrende, interessant og hyggeligt alligevel.”
Rita, 3.G’er på Aarhus Katedralskole