Impact-volontører på skolebænken i Filippinerne

De nye Impact-volontører er: Lene Foldager Pedersen, Andreas Smalbro, Helene Bay Thunbo, Hanna Hejlesen, Annika Nebel Møller, Mie Krag Kühne og Caroline Bouet Hammerum (ikke på billedet).

I slutningen af januar rejste 6 unge volontører og 1 praktikant af sted til Honduras og Filippinerne gennem Vivas volontørprogram Impact. Som noget nyt bliver en del af volontørkurset Impact Academy nu afholdt på Filippinerne.

Impact Academy består af et modul før udrejse, et modul i udlandet og et modul efter hjemkomsten.
Indtil fornylig har det kun været muligt at holde et fuldt modul under udrejse for de volontører, der rejste til Mellemamerika, men sådan er det ikke mere. Nu holdes der også et fuldt modul i udlandet for de volontører, der rejser til Asien.

Levende kulturmøde

I Viva mener man, det er vigtigt, at noget af volontøruddannelsen foregår under opholdet, hvor kulturmødet er blevet en levende virkelighed og ikke blot er et teoretisk begreb.
Det ruster volontørerne bedre til arbejdet på børne- og ungeprojekterne, at de kan tage reelle problemstillinger op undervejs.

Vivas volontørprogram

Viva er en international kirkelig og humanitær børneorganisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens udsatte børn og unge.